www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

7000 keer stoer over de vloer

9 september 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Een jaar lang wordt er door sommigen voor getraind. Speciale bootcamps worden georganiseerd. Bult op, bult af, over hindernissen door water en uiteindelijk onder de modder moe en voldaan zeggen dat je het hebt volbracht!!!

De Fisherman’s Strongmanrun

Voor velen het sportieve hoogtepunt van het jaar. Dit jaar ging er zelfs een sistersrun aan vooraf op zaterdag met 3300 deelneemsters.

Als boswachter ben ik erbij betrokken, omdat dit parcours voor een deel in de bossen van de Sallandse Heuvelrug bij Hellendoorn ligt. Behalve de 7000 deelnemers komen er zeker het dubbele aantal mensen kijken. Ook worden er in het bos diverse obstakels gebouwd.

Boswachters en organisatoren van dit evenement bekijken samen waar de route langsgaat en of dit op die plek in de natuur mogelijk is. Behalve het parcours zelf, heeft dit hoge bezoekersaantal uitstraling op de omgeving.

De 7000 deelnemers hebben de natuur afgelopen weekeinde op stoere manier ervaren en kunnen hun spieren weer wat rust geven.

Ook voor de dieren in het bos en de stilte minnende recreant is de natuur nu weer groen, nat en vooral heerlijk stil.

Ine Nijveld

Boswachter Sallandse Heuvelrug / Borkeld
Strongmansrun

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog