www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Welkom door boswachter en zeearend

11 september 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Door wie zou je als vrijwilliger het liefst verwelkomd willen worden in de Biesbosch van het oosten? Door de boswachter of door een zeearend? In de IJsselmonding gebeurde het allebei! Vorige week zaterdag stonden zo’n 35 vrijwilligers nog maar net op hun ‘werkeiland’ toen een jong van het eerste zeearendbroedpaar in dit gebied kwam kijken wat er op zijn/haar eiland gaande was. Op de achtergrond ook nog het mysterieuze geluid van een waterral. Een prachtig welkom!

Zagen tegen de sleur
IVN Zuid-Kennemerland organiseert al jaren een werkdag in de IJsselmonding. De overvloedige spontane opslag van wilgen op de eilanden garandeert jaren van werkplezier buiten. Soep en broodjes worst van de boswachter doen de rest. Niet ieder eiland mag helemaal dichtgroeien. De werkdag, meestal zelfs een weekeinde inclusief kamperen, staat open voor iedereen en zo ontdekken ook steeds meer mensen uit de omgeving dit prachtige gebied. De deelnemers vinden het heerlijk om zich naast de sleur van hun dagelijkse werk een dag lekker uit te leven met zaag en kniptang en zien al weer uit naar de volgende keer!

Ger Klijnstra, boswachter en Gerard van Breemen, communicatie

http://www.youtube.com/watch?v=aQU4lo6ry04

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog