www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

IJsvogels zien? nu kijken

24 september 2015 boswachter Sanne Beld in Overijssel

ijsvogels GN2M2988In deze maanden heb je grote kans om een IJsvogel te zien. Deze bijzonder mooie vogelsoort kun je momenteel in veel natuurgebieden met stromend water te zien krijgen. Vandaag, aan de rand van het Haaksbergerveen bij de nieuw ingerichte beek, zag ik twee blauw met oranje flitsen over het water scheren, een schitterend gezicht.

Als het streng vriest overleven veel IJsvogels de winter niet. IJsvogels kunnen per jaar wel 3 tot 4 broedsels grootbrengen. Door die vele jongen kan de soort zich snel herstellen. September is het eind van het broedseizoen, daarom heb je nu extra veel kans om een IJsvogel te zien,

Vriendelijke groeten,
Sanne Beld
boswachter Haaksbergerveen
ijsvogel met visje GN2M3425-

 

 

reageren

geef een reactie

 • Uyen
  22 november 2016 om 20:42

  De IJsvogel is veel te zien aan de Kampbrugweg in Beuningen, hij vliegt af en aan met zijn mooie hoge fluit hoor je hem aankomen. Ik heb eergisteren de IJsvogel nog gefilmd. Echt een supervogel en wat een mooie kleur. Wij als natuurliefhebbers vinden het dan ook erg jammer dat Gemeente Losser meegaat in de plannen m.b.t. het bouwen van recreatiewoningen aan De Dinkel (momenteel een mooi hooilandweitje (zonder bouwsels) waar de reeën dagelijks te zien zijn) . Naast de IJsvogels vliegen hier ook de Grote Gele Kwikstaart, Kleine, Middel en Grote Bonte Specht, Groene Specht en Zwarte Specht, ook de Holenduif en diverse uilen zijn hier te spotten. Onlangs is hier nog een zeldzame vogel gespot op kort afstand van de nieuwbouwplannen, echt ongelofelijk dat dit zomaar wordt toegestaan.

  • Jimmy
   3 juli 2021 om 10:15

   gehoord in de stad Enschede, de Vogelapp BirdNET. was het met mij eens.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog