www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Gastblog door Hester Maij, Provincie Overijssel

25 september 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Het starten van een webblog door boswachters van Staatsbosbeheer is een mooi initiatief en komt op het goede moment. De interesse voor de prachtige natuur en het landschap van Overijssel neemt alleen maar toe. Steeds meer mensen zijn zich er van bewust van hoe mooi en veelzijdig onze provincie in dat opzicht is. In Overijssel zijn eigenlijk alle soorten landschappen te vinden die Nederland rijk is. Van waterrijke gebieden en polders tot en met kleinschalig coulissenlandschap, heide en bos. Die groeiende interesse voor de natuur is te zien aan de vele activiteiten die mensen ondernemen in het groen, niet alleen om te recreëren, maar ook om de natuur te ontdekken of als vrijwilliger te helpen bij het versterken en verbeteren van de natuur. Ook uit recent onderzoek van de provincie blijkt hoe zeer Overrijsselaren hechten aan de natuur en een groene woon- en leefomgeving, ook in hun steden en dorpen. Ik woon met mijn gezin in een prachtig deel van Twente met het kleinschalige cultuurlandschap dat zo kenmerkend is voor dat deel van Overijssel en we recreëren graag in het groen. Ik zie hoe leuk mijn kinderen het vinden om buiten te spelen en kunnen genieten van wat de verschillende seizoenen te bieden hebben. We hebben natuur gewoon nodig.

De webblog van de boswachters had niet op een beter moment kunnen komen. Het biedt een inkijkje in hun veelzijdige werk bij het beheer van de terreinen van Staatsbosbeheer. Voor de boswachters is dat werk voor een deel misschien dagelijkse routine, maar voor de meeste mensen die de webblog gaan volgen is het verrassend en bijzonder om te lezen wat er allemaal komt kijken bij het werken op de terreinen van Staatsbosbeheer. Het brengt die schatkamers van Overijssel, want dat zijn die gebieden, als het ware dichterbij: de bijzondere soorten flora en fauna en landschapstypen die er te vinden zijn. Ik weet zeker dat daardoor de interesse voor natuur en landschap onder de inwoners van Overijssel verder gaat toenemen. Staatsbosbeheer is een belangrijke partner van de provincie Overijssel. Het is eigenaar en beheerder van grote natuurgebieden. Staatsbosbeheer en de provincie werken, samen met andere partners, aan de versterking van de natuur in de provincie en spannen zich ook in dat er voor zowel natuur als economische activiteiten voldoende ruimte is. En dat gebeurt dagelijks, bijvoorbeeld door het werk van de boswachters van Staatsbosbeheer. We kunnen dit nu via hun webblog gaan volgen. Ik ga dat zeker doen.

Hester Maij, gedeputeerde voor landbouw, natuur en cultuur Provincie Overijssel

reageren

geef een reactie

 • brinkh2
  25 september 2015 om 19:06

  Een mooie en enthousiaste reactie van Hester Maij, een van onze belangrijkste relaties voor het beheer van de prachtige natuurgebieden die Staatsbosbeheer in Overijssel beheert! Dank! We gaan in samenwerking de mooie natuurgebieden nog mooier maken, zodat ook toekomstige generaties er van kunnen genieten.

  • Hans
   28 september 2015 om 20:13

   we gaan het zien,

   veel sukses.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog