www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Signaal van de boswachters

14 oktober 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

De boswachters van Staatsbosbeheer uit Overijssel zijn blij met het mooie najaar en alles wat zich nu afspeelt in de natuurterreinen. Helaas merken wij ook dat met zulke mooie herfstdagen als van de afgelopen weken het aantal overtredingen stijgt.

IMG_4948_2

De opengestelde natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Overijssel zijn voor een ieder toegankelijk mits de toegangsregels worden gerespecteerd. Helaas worden wij als boswachters nog regelmatig geconfronteerd met overtredingen. Dit kan variëren van natuurfotografen die letterlijk van het padje afgaan, afvaldumpingen, loslopende honden en crossmotoren die de crossbaan uit het oog zijn verloren.

Om een duidelijk signaal af te geven over wat wel en niet kan hebben we als boswachters van Staatsbosbeheer besloten gezamenlijk een handhavingsactie uit te voeren. Gebieden als de Sallandse Heuvelrug, de IJssel en diverse gebieden in Twente zijn afgelopen zondag gecontroleerd door de boswachters. In totaal zijn er 15 officiële waarschuwingen en 8 proces verbalen uitgedeeld.

Staatsbosbeheer betreurt het aantal overtredingen, maar is optimistisch. Het gros van onze bezoekers kent en respecteert namelijk wel onze toegangsregels!

Jeroen Buunen

Boswachter Twente

reageren

geef een reactie

  • Batje uut Drent'n
    14 oktober 2015 om 17:06

    Mooi geschreven en een mooie actie zo te lezen! Zo af en toe moet je de regels even weer onder de aandacht brengen.

  • Irma
    14 oktober 2015 om 14:25

    Zeer fijn, want ik zie regelmatig mensen met loslopende honden in Lutterzand maar ook met een sigaret als het zeer droog weer is.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog