www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Ontdekken en beleven – het zit in onze natuur !

19 oktober 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

‘Natuur,techniek en wetenschap’. Dit was het thema van de Kinderboekenweek, van 7 t/m 15 oktober. Een prachtig thema dat aansluit bij ontdekken en beleven in de natuur. Wij hebben als collega’s en vrijwilligers van het Buitencentrum samen met het CNME Nijverdal, IVN en de Zinin bibliotheek een programma gemaakt voor kinderen van groep 5 en 6 van de basisscholen in de gemeente Hellendoorn. Bijna 300 kinderen met ouders en leerkrachten hebben zich een dagdeel uitstekend vermaakt met allerlei spel- en doeopdrachten rond het thema ‘natuur, techniek en wetenschap’ in het BuitenCentrum en natuurlijk ook buiten.

Foto-4RIP88LA[1]

Prachtig toch om tijdens het vleermuizen en motten spel te ontdekken hoe een radar werkt! Of raar, maar waar: wie heeft het klittenband uitgevonden…… wij mensen of bestond het al als grote klis? Of ontdekken hoe een GPS werkt en hoe trekvogels en mieren hun weg vinden. Wat hebben de veren van een uil te maken met windmolens?

Kleverig raadsel

Kinderboekenschrijfster Simone Foekens en boswachter Eric Bruins hebben een dag hun bijdrage geleverd. Simone heeft samen met Eric het boek ‘het kleverige raadsel’, speciaal voor de Kinderboekenweek, geschreven. Wat een enthousiaste reacties van de kinderen en de leerkrachten. Klik hier voor de reactie van Basisschool de Bongerd (kies groepen/groep 5). Hartelijk dank aan de vrijwilligers die deze activiteit mede mede mogelijk hebben gemaakt!

Twee woensdagmiddagen konden bezoekers van de bibliotheek in Nijverdal en Hellendoorn ook een kijkje nemen in de wereld van ‘natuur, techniek en wetenschap’. Ook daar was Staatsbosbeheer vertegenwoordigd met een spel- en met doe-opdrachten met het thema van de Kinderboekenweek.

Komend weekeinde te beleven bij het Buitencentrum

Binnenkort ook weer van alles te beleven in en rond het Buitencentrum:

Zaterdag 25 oktober: Nacht van de Nacht; Informatie: klik hier.                              Zondag 26 oktober: De heksen van Hellendoorn; Informatie: klik hier.

Hanneke Elbertsen

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog