www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Zwarte Dennen Cross levert 750 euro op voor Belevingspad boswachterij Staphorst

23 oktober 2015 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel

Zwarte Dennen CrossAfgelopen zaterdag hield atletiek vereniging AG ’85 uit Staphorst voor de tiende keer de hardloopwedstrijd ‘de Zwarte Dennen Cross’ in de boswachterij Staphorst. Om dit tienjarige jubileum te vieren had AG ’85 besloten iets terug te doen voor Staatsbosbeheer, door een geldbedrag in te zamelen die gebruikt kon worden binnen de boswachterij.

In overleg met Staatsbosbeheer is toen besloten om dit geldbedrag te gebruiken voor het opknappen van het belevingspad. Dit belevingspad is een educatief pad voor kinderen, waar ze beleven wat de natuur te bieden heeft. Helaas is dit pad wat in verval geraakt, en mede door de gift kan de kabelbaan die er staat weer gebruiksklaar worden gemaakt.

Helaas zorgde het slechte weer voor minder deelnemers dan het jaar daarvoor, maar 267 deelnemers namen deel aan de hardloopwedstrijd. Voor de hardlopers was het een echte cross omdat de paden erg nat en modderig waren.

Vlak voor de start van de 10 kilometer kreeg boswachter Denny Kroeze van de organisatie een geldbedrag van 750 euro uitgereikt. Hierdoor zal binnenkort de kabelbaan weer worden hersteld en kunnen de kinderen in het bos weer volop spelen en beleven. De komende tijd zal er ook meer aandacht zijn voor de boswachterij Staphorst, om op recreatief vlak ervoor te zorgen dat er in de toekomst ook genoeg te beleven valt!

Meer informatie: Boswachter Denny Kroeze

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog