www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Hellendoorn – Heksendoorn

26 oktober 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Wat een vreemde praktijken in de bossen van de Sallandse Heuvelrug. Ze kwamen opeens aanvliegen op bezems en landden in het speelbos bij het Buitencentrum. Dames en een enkele heer in gekleurde kleren, lange wapperende haren, grote zwarte mutsen en een herrie dat ze maakten! Maar dat deerde de vele deelnemers (300 kinderen met hun (groot)ouders) niet. Met veel plezier keken die toe bij de kunsten en tovenarij en deden zelfs mee met de heksenkunsten.

Foto: Mieke van Ittersum
Foto: Mieke van Ittersum

Want ja, waarschijnlijk heeft u het al door; de heksen waren weer geland in het speelbos. Wat een prachtige dag was het om de bossen in te gaan en wat een feest als daar dan opeens een twintig heksen geland zijn. Eindelijk weten we dat een heksenkring toch echt ontstaat op een plek waar de heksen hebben gedanst. En wat een heerlijke soep is er gekookt met behulp van alle bezoekers.

Vinciene van Googhel

Wat een hoeveelheid toverstokken liggen er toch in het bos……of zijn ze nu echt allemaal gevonden. Samen met een heks is er enorm spinnenweb gemaakt vol met spinnen. Wat dacht je van de prachtige heksenkunst die is gemaakt, een schilderij met natuurlijke verf van een braam, een pluk mos of een boomblad. Het werd een heuse Vinciene van Googhel.

Met dank aan de heksen, de vrijwilligers van het Buitencentrum en de organisatie van Hellendoorn-Heksendoorn. Een fantastische activiteit met 2000 bezoekers in het Buitencentrum, durf je volgend jaar ook te komen? Griezel hier verder ….

Hanneke Elbertsen

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog