www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Bergje tegen kanker

30 oktober 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Gastblog van familie Van der Pal. Onlangs hebben we samen een filmpje opgenomen dat volgend jaar als inleiding voor een basisschoolproject tegen kanker zal worden vertoond. Kinderen zullen als onderdeel van het project de Sallandse Heuvelrug gaan ‘beklimmen’. Gezondheid en natuur; een vanzelfsprekende combinatie.

IMG_5176_klein

 

 

Jeetje wat is dat leuk! Samen met een echte boswachter en een heuse cameravrouw en papa en mama een middagje filmen op de Sallandse Heuvelrug en dat allemaal voor ons project www.bergjetegenkanker.nl ! Wij vonden het erg spannend en waren best wel zenuwachtig maar het filmen en kletsen met boswachter Ine heeft ons heel goed geholpen om er iets prachtigs van te maken.

Wat hebben wij gedaan? Wij hebben een heus promotiefilmpje opgenomen op de Sallandse Heuvelrug dat we op onze website maar ook op YouTube gaan plaatsen om zo meer bekendheid te krijgen voor het initiatief dat wij hebben bedacht.

6 jaar geleden werd onze Papa getroffen door kanker. Wij waren toen 6 en 4 jaar oud. De dokter vertelde dat papa een ernstige vorm van kanker had en dat de dokter papa niet meer beter kon maken. Toch had onze papa geluk: na heel veel gemene medicijnen en een lange tijd in het ziekenhuis, is onze papa weer beter geworden. Wij zijn nu weer wat ouder en snappen steeds meer van wat er allemaal gebeurd is.

 Grote mensen mogen de Alpe d’ Huez of de Mont Ventoux beklimmen voor kanker, maar daarvoor zijn wij veel te jong zegt iedereen. Toen dachten wij: Kunnen wij geen berg naar Nederland halen? Een berg alleen voor kinderen? Onze papa en mama vonden dat een goed idee. En ze hebben zo’n berg in Nederland gevonden, op vrijdag 27 mei 2016 zal er een tocht van ongeveer 10 km gelopen worden over de Holterberg langs de Haarlerberg naar de top van de Noetselerberg. Het moet een fantastische mooie dag worden voor alle kinderen die hier naar toe komen.

Groetjes,

Ian en Vince

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog