www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Overijsselse Vecht heeft nieuwe nevengeul

24 november 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Afgelopen zaterdag waren wij bij het officieel in gebruik nemen van een nieuwe nevengeul van de Overijsselse Vecht bij Vilsteren. Gedeputeerde Bert Boerman van de Provincie Overijssel en dagelijks bestuurslid Hans de Jong van het Waterschap Groot Salland verrichten hiervoor de openingshandeling, de onthulling van de naam van een nieuwe stuw ‘Plaggemars’. De 1.9 km lange geul ligt aan de zuidzijde van de Vecht en gaat deels door het natuurgebied Plaggemars van Staatsbosbeheer. De geul is mede tot stand gekomen dankzij een grondruil waarin Staatsbosbeheer partij was en helpt de rivier veiliger en natuurlijker te maken.

Bibberen langs de Vecht
Bibberen langs de Vecht

Theatergroep De Reizigers voerde op verschillende plaatsen een openluchtvoorstelling op over de Vecht op onze wandeling naar de oude en de nieuwe stuw van Vilsteren. Hilarische taferelen, bijvoorbeeld van mannen in zwembroek die hun lied zongen terwijl het publiek ijsmutsen en paraplu’s nodig had om de kou en de regen te trotseren. De uitvoering vond plaats met medewerking van een aantal betrokkenen bij dit project en mensen uit de omgeving. Om de opening van de nevengeul te vieren maar ook omdat er al 6 jaar aan de Vecht wordt gewerkt.

Ruimte voor de Vecht                                                                                                   De Overijsselse Vecht is de grootste van de kleine en de kleinste van de grote rivieren van Nederland. Samen met dertien partners waaronder Staatsbosbeheer streeft de provincie Overijssel ernaar de Vecht en het Vechtdal te ontwikkelen tot een halfnatuurlijke laaglandrivier. Het programma Ruimte voor de Vecht is daarbij het uitgangspunt. Meer ruimte voor het water wordt hierin gecombineerd met een veilige afvoer van hoogwaters, ontwikkeling en ontsluiting van de natuurlijke schatten van de Vecht. Daarmee ontstaan nieuwe kansen voor de economie en voor de sociale structuur in het Vechtdal.

Ruud Jonker, boswachter                                                                                          Gerard van Breemen, communicatie

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog