www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Duurzaamheid beloond: Wehkamp wint Groene Twinkeling

15 januari 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Ondernemers in Overijssel zien steeds meer de waarde van duurzaamheid en biodiversiteit. Dat bleek gister wel tijdens de uitreiking van De Groene Twinkeling 2016. Op de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van de Overijsselse groene organisaties in huis Nieuw Rande in Diepenveen reikte ons provinciale hoofd Herman Brink de prijs voor duurzaamheid en biodiversiteit uit aan de trotse winnaar: het online warenhuis Wehkamp uit Zwolle.

Wim Pessink van Wehkamp (r) ontvangt de prijs van Herman Brink
Wim Pessink van Wehkamp (r) ontvangt de prijs van Herman Brink

Maar liefst zo’n 220 mensen waren getuige van de lovende woorden van de jury: “Het bedrijf investeert veel in biodiversiteit, bijvoorbeeld via de heemtuin die op het eigen terrein is aangelegd en de initiatieven om bedrijventerrein Hessenpoort natuurlijker en duurzamer te maken. Het bedrijf vervult door het leggen van de verbinding tussen economie en ecologie een ambassadeurs- en voorbeeldfunctie voor andere bedrijven in de regio.”

Inspiratie                                                                                                                         De inspiratie lag dus voor het oprapen. Vooral bij het zien van de filmpjes over de drie genomineerden, naast Wehkamp ook Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld uit Olst en Overesch Ecologische Landbouw uit Raalte en uit de presentatie van de winnaar van vorig jaar, vloerenproducent Unipro uit Haaksbergen. Een van de sprekers trok dan ook de mooie conclusie dat er eigenlijk geen verliezers waren.

Groene Twinkeling: goed begin van het nieuwe jaar                                                      De jaarlijkse prijs is een initiatief van Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Staatsbosbeheer. Het doel is om organisaties te stimuleren zich meer in te zetten voor natuur, landschap en biodiversiteit. Zoveel enthousiasme, betrokkenheid, ontmoetingen ‘tussen economie en ecologie’ zijn goed nieuws voor de natuur en mooi om 2016 mee te beginnen!

Gerard van Breemen                                                                                    Communicatie

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog