www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Oh, what a wonderful world!

24 februari 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Deze week reed ik in de vroege ochtend via het achterland en over de IJsseldijk richting Kampen. Deze diepe indruk makende autorit wil ik graag met de lezer delen.

Foto: Anja  loswal Wijhe in de vroege vriesochtend
Loswal Wijhe in de vroege vriesochtend.  Foto: Anja

 

De vriesnacht gaat over in een stralende zonovergoten ochtend. De zonsopkomst is betoverend in haar oranje/gouden kleuren. De weilanden glinsteren in de ochtendzon van de bevroren rijp en de sneeuwrestanten. De hemel is koningsblauw. Komende vanuit Raalte zie ik richting IJssel gaand hier en daar witte mistbanken boven de velden hangen. En dan sta ik oog in oog met de IJssel bij de loswal in Wijhe. Wat een betoverende belevenis! De uiterwaarden staan door het wassende IJsselwater volledig onder water. IJsvorming in de luwten, ganzen die dobberen op het water waaronder de uiterwaarden zich bevinden, de opkomende zon, een voorbijvarend schip. Ik kan het niet laten. Ik moet even uitstappen en een foto maken. Het veer is uit de vaart, dus ik kan veilig nabij de rotonde parkeren. De prikkelende vrieslucht is verfrissend. Het is koud maar o zo mooi.

Ik hoop dat de automobilisten die me passeren ook oog hebben voor dit prachtige schouwspel. En dat het hun dag positief beïnvloedt. Want al dit moois is gratis en voor niets te beleven. Voor iedereen, jong en oud, rijk of arm. Over de dijk verder rijdend is het een aaneenschakeling van betoverende uitzichten over de overstroomde uiterwaarden en de IJssel.                                                                                             Men zegt: De IJssel is de mooiste rivier van Nederland. Ik ben het daar helemaal mee eens.                                                                                                                           What a wonderful world!

Met vriendelijke natuurgroeten,                                                                                IJsselboswachter Anja Nijssen

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog