www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Boommarter valt uit boom..

19 mei 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel
Op zaterdag 14 mei kwam er melding vanaf ons natuurkampeerterrein Twilhaar dat er een een jonge boommarter uit boom was gevallen. Het nest was ons bekend. De kampeerders hoorden op gegeven moment erbarmelijk geschreeuw en zagen vervolgens het jong hoog in de boom aan twee voorpootjes aan een tak hangen. Daarna viel het uit de boom en bleef, als gevolg van shock, roerloos liggen. Het dier had de ogen nog gesloten.
Jonge boommarter.
Jonge boommarter.

Aansluitend met zoon en lange ladder ter plaatse gegaan en het dier weer terug geplaatst en info uitgewisseld. Zover we nadien hebben kunnen nagaan is het, ondanks de mensen het jong in hun handen hadden gehad, goed gegaan.

Momentopname 1 (18-5-2016 23-49)

Deed me denken aan aantal jaar geleden toen ik in noorden van boswachterij (Schuilenburg) al een aantal dagen een dode steenmarter in de berm had zien liggen. Zag op enig moment vanuit de auto dat een jong zogend op z’ n moeder zat. Het diertje meegenomen, met flesje opgevoed en nadien weer in zelfde gebied uitgezet. Ondanks dat niet een ieder deze actie kan waarderen en juist de steenmarter nogal eens overlast veroorzaakt, kun je met zo’ n opvoed actie mooi zien met welk een mooi dier we te maken hebben..

Sjaak van Dijk                                                                                                    Boswachter Salland-Twente

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog