www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

De jonge Boommarter enkele weken later…

10 juni 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Bijgaande foto is wel bijzonder. Het betreft de jonge Boommarter die ik onlangs met zoon Joost in de nestboom heb teruggeplaatst en hiervan op het blog schreef. Het dankbare dier laat mooi zien dat we echt met een Boommarter en niet met de algemeen voorkomende Steenmarter te maken hebben.

IMG_0510

 Herkenbaar aan de grote oren, zwarte neus, dooier gele vlek die niet als vork op voorpoten doorloopt. Collega Arend signaleerde het dier en maakte de mooie foto !

Met de terugzet actie is dus het gewenste resultaat bereikt. De vindplaats van een jong dier in vrije natuur is de beste plek om een het dier achter te laten, tenzij het zeker is dat moederdier is gesneuveld dan wel deze locatie direct wordt bedreigd.

Sjaak van Dijk

Boswachter Salland-Twente

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog