www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Schaapscheerdersfeest Sallandse Heuvelrug: Volgend jaar weer!

20 juni 2016 boswachters in Overijssel

Zondag 19 juni werd rondom Schaapskooi Twilhaar een schaapscheerdersfeest georganiseerd door Staatsbosbeheer Salland. De 450 schapen van herder André Kuhn moesten van hun wintervacht worden ontdaan. Zo’n moment willen we graag delen en daarom nodigden we het publiek, via de lokale en regionale media, uit voor dit evenement.

Schaapherder André Kuhn zorgde er met zijn medewerkers voor dat de schapen netjes werden geschoren. Vroeger ging dit met de hand, maar tegenwoordig gaat dit met een soort elektrische tondeuse. Het schaap wordt op de rug gelegd en snel geschoren. Dit gaat snel om het schaap zo min mogelijk stress te bezorgen.

Ruim 1000 bezoekers mochten we verwelkomen bij de schaapskooi. Naast het kijken hoe de schapen werden geschoren, konden de bezoekers rondneuzen bij verschillende kraampjes met streekproducten. Voor de kinderen waren er ook leuke activiteiten: zelf wol spinnen, broodjes bakken boven het houtvuur of jezelf laten schminken door leden van het schminkteam van Scouting Rijssen. In de kraam van het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug werden allerlei leuke spulletjes verkocht. Ook volksdansgroep De Hoolter Daansers trad op. Kortom: Het was een gezellige dag voor jong en oud.

Graag willen we volgend jaar weer een schaapscheerdersfeest organiseren en zeggen dan ook graag: Tot volgend jaar!

Kees Jan Westra, Junior boswachter publiek Salland

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog