www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

IJsselnatuurgidsen in actie

2 augustus 2016 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel

Foto: Leon Ripperda

Onze Staatsbosbeheer IJsselnatuurgidsen verzorgen elk jaar zo’n twintigtal excursies per jaar in het reguliere Staatsbosbeheer excursieprogramma. (daarnaast ook op aanvraag). Bij regen, wind, storm en zelfs bij 27 graden verzorgen zij excursies in het Nijendal en vooral in de Duursche Waarden.

Op zondag 24 juli was het erg warm en broeierig vochtig. De verwachting was dat het bij de geplande Ruige tocht wandeling in de Duursche Waarden vast niet zo druk zou worden gezien deze omstandigheden. Maar hoe kun je je vergissen. Steeds meer wandelaars druppelden binnen op de startlocatie op het terras van het Infocentrum. Vijf, tien, dertien. Een leuk aantal voor een warme zondagochtend. Maar daar bleef het niet bij. IJsselnatuurgids Willem telde tot zijn verbazing ruim dertig enthousiaste wandelaars. Op de foto is nog net te zien hoe hij met verve de wandelaars welkom heet en tekst en uitleg geeft over de te maken ruige tocht. Via de drijfbrug gaan de wandelaars naar de nieuwe brug over de nieuwe geul en vervolgens naar de steenfabrieken. Over de oevers gaat het dan helemaal tot bijna bij de inlaat. Daar wacht de volgende attractie. Met het trekpontje naar de overkant. Vervolgens onder langs de dijk naar de observatiehut. Het is altijd leuk om daar te speuren naar ijsvogels en andere vliegende natuurwondertjes. Door het junglebosje Korea weer terug naar het Infocentrum. Onderweg vertellen de gidsen allerlei mooie en leuke wetenswaardigheden.

Alle gidsen hebben deze winter van Staatsbosbeheer een training excursievaardigheden aangeboden gekregen zodat de gidsen onze gasten met kennis van zaken over Staatsbosbeheer en de Duursche Waarden te woord kunnen staan.

Zie voor het jaarprogramma www.staatsbosbeheer.nl, www.infocentrumijssel.nl , infopanelen in het veld en posters en flyers in het infocentrum.

Met vriendelijke natuurgroeten,
IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog