www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Feestelijke heropening beheerlocatie Hooidijk 64

26 september 2016 Boswachter Jeroen Buunen in Overijssel
he

heropening beheerlocatie Hezingen

Afgelopen dinsdagmiddag 20 september werd de beheerlocatie aan de Hooidijk 64 te Hezingen feestelijk heropend. Vanaf dit voorjaar werken Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel samen vanuit deze mooie beheerlocatie gelegen in het Springendal en op een steenworp afstand van het gebied: Dal van de Mosbeek. Het is vrij uniek te noemen dat twee verschillende terreinbeheerders vanuit één beheerlocatie werken. Dit brengt kansen met zich mee voor de toekomst!

Korte lijntjes

Beide terreinbeheerders hebben natuurterreinen liggen in Noordoost- Twente en dan voornamelijk binnen de gemeentes: Tubbergen en Dinkelland. Het is dus niet zo dat ze alleen aan de lat staan voor het Springendal en Dal van de Mosbeek. Wat voor alle gebieden wel geldt is dat ze deel uitmaken van het oude en kleinschalige Twents cultuurlandschap. Daarnaast liggen de gebieden van klein tot groot niet geheel naast elkaar, maar verspreid dan wel versnipperd. Dit brengt met zich mee dat we als terreinbeheerders veel buren hebben. Door veel vanuit de genoemde beheerlocatie te werken zijn we voor de buren weer makkelijker te benaderen en vice versa.  Dit vinden we erg belangrijk: korte lijntjes!

Samenwerking

Daarnaast zijn de lijntjes tussen Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel ook een stuk korter geworden en dat is een goede zaak. Zo trekken we nu al veel samen op met betrekking tot vergunningverlening, en sparren we over lastige beheer/recreatieve zaken.  In de toekomst hopen we de samenwerking nog verder uit te kunnen breiden. Dat zien we graag tegemoet.

Namens de beide beheerteams,

Rick Staudt (Landschap Overijssel) en Jeroen Buunen (Staatsbosbeheer)

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog