www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Feestelijke oplevering IJsseluiterwaarden Olst project

5 oktober 2016 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
feestelijke oplevering project IJsseluiterwaarden Olst

Officiële handeling. Onthulling van het ontwerp voor de nieuwe maquette door vertegenwoordigers van de diverse samenwerkende organisaties. Foto: Anja Nijssen

Op donderdag 29 september vierden we de feestelijke oplevering van het project IJsseluiterwaarden Olst. Met een gevarieerd programma werd de officiële afronding gevierd, samen met de mensen die bij dit project vanuit de verschillende organisaties intensief betrokken zijn geweest.

Met een wandeling en een fietstocht over Fortmond werden de gasten geïnformeerd over de diverse aspecten van dit ingrijpende project. Zestien jaar lang is er overlegd, gepland en uiteindelijk gerealiseerd. De diverse samenwerkende organisaties zijn dan ook zeer te spreken over de prettige samenwerking en het mooie resultaat. In het oog springen natuurlijk vooral de nieuwe nevengeul over De Enk en daaroverheen de nieuwe 110 meter lange wandel/fiets Juttengatsbrug. Maar ook de kleinere elementen werden belicht. Zoals de verplaatsing van de meidoorn/sleedoornhaag ten behoeve van de sleedoornpage vlinder.

Film in de boomgaard

’s Avonds konden buurtbewoners en bezoekers genieten van de film ‘Holland: Natuur in de Delta’ in de openluchtbioscoop op De Zaai. Pittige hoosbuien trokken over de Lange Kolk in het uur voor de aanvang. Maar bij de start van de film was en bleef het droog. Een prachtige belevenis om zo’n mooie natuurfilm over de Delta in het uiterwaardengebied bij Olst te zien.

openluchtbioscoop
Openluchtbioscoop bij het Infocentrum Den Nul.

Beleven van de uiterwaarden

Op zaterdag 1 oktober was er een publieksmiddag voor jong en oud. Er was een fietstocht uitgezet waarbij op verschillende punten aan beide kanten van de IJssel informatie werd gegeven over het project IJsseluiterwaarden Olst. Een kaartje van de fietstocht is geplaatst op de website www.infocentrumijssel.nl. Voor de kinderen werden diverse activiteiten georganiseerd bij het Infocentrum IJssel Den Nul.

Al met al was het een geslaagd programma.

Met vriendelijke natuurgroeten,
IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog