www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Fototentoonstelling ”De seizoenen in de Engbertsdijksvenen”

6 oktober 2016 Boswachter Jeroen Buunen in Overijssel
fototentoonstelling Engbertsdijksvenen

Foto: mevrouw G. Pape-Wichers

Afgelopen zaterdag 1 oktober is door de Stichting Engbertsdijksvenen de fototentoonstelling “De Seizoenen in de Engbertsdijksvenen” officieel geopend. Afgelopen weken zijn er ongeveer 150 foto’s binnen gekomen bij de organisatie waarvan er dertig zijn geselecteerd voor de tentoonstelling.

Als boswachter van dit gebied mocht ik ook meehelpen met de selectie. Dit was nog niet zo makkelijk. Meerdere fotografen hadden hun best gedaan en dat maakte de keuze moeilijk.
Zo waren o.a. enkele kenmerkende soorten zoals de blauwborst, een mooi en kenmerkend vogeltje van het veengebied in beeld gebracht. Maar ook de mooie vergezichten van het open en weidse veenlandschap. Dit voorzien van nevel of rijp levert zeer mooi beeldmateriaal op wat meer dan Efteling waardig is!

Excursie

Na de opening zijn we het gebied ingegaan en heb ik een excursie mogen geven, de fotografen waren hiermee in hun nopjes! Ze kwamen namelijk op plekken waar normaal de toegang verboden is. Het weer was perfect en was daarmee natuurlijk aanleiding om tijdens de excursie toch de nodige kiekjes te maken. Dit tezamen met uitleg over het gebied en het beheer daarvan maakte het een complete en gezellige ochtend. De excursie eindigde met een fraai gedicht van de heer G. Pape over de Engbertsdijksvenen gevolgd door een luid applaus.

Het gedicht

De nacht voorbij, de ochtend gloort
wanneer de zon de horizon doorboort
en er een nieuwe dag weer daagt
en al dampende de mist verjaagt
kan ik die lokroep onmogelijk weerstaan
die mijn hart steeds feller weer doet slaan
en ik sterk zucht naar die wijd open lucht
en ’t geluid van het gakkende gesnater
van ganzen, opvliegend uit ’t veenwater.

En….. waar gaan we heen……?
Natuurlijk naar het Engbertsdijksveen
en deze week dan ook al weer…..
….. de derde keer.

Tentoonstelling

De foto’s hangen tot en met 31 oktober in het Dorpshuis “Het Haarschut” en in de expositieboerderij van de Stichting Dorpsarchief Kloosterhaar.
Meer info over de fototentoonstellingen en de stichting Engbertsdijksvenen vindt u hier.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog