www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Hulp uit onverwachte hoek!

8 november 2016 Boswachter Nico Arkes in Overijssel
Aan het werk in het bos

Kinderen aan het werk op de Natuurwerkdag.

Het is zover de eerste zaterdag van november! Nationale natuurwerkdag.

Overal in het land wordt door vele vrijwilligers gewerkt in de natuur. Ook in de terreinen van Staatsbosbeheer Overijssel. In de twee ontginningsboswachterijen van het Vechtdal werd ook weer gewerkt op de heide. In boswachterij Staphorst werd met 65 deelnemers hard gewerkt op de heide. De wethouder van gemeente Staphorst Jaspers Faijer kwam even ter plaatste een kijkje nemen. Ook TV-Oost heeft nog enkele opnames gemaakt.

Locatie Hardenberg

Zelf begeleid ik de locatie Hardenberg. Deze locatie is al jaren een van grootste werklocaties van Nederland. Ruim 120 deelnemers. Staatsbosbeheer werkt hier samen met Scouting en het IVN Hardenberg-Gramsbergen.  Het succes op deze locatie is mede te danken aan het pannenkoekteam! Want een vast onderdeel op locatie Hardenberg is het eten van, op locatie gemaakte pannenkoeken en chlorofylsoep. Heerlijk de geur van bos en heide vermengen met pannenkoek en chlorofylsoep en daar kan geen restaurant tegenop! En als je dan flink je handen uit de mouwen steekt, zoals de vele vrijwilligers gedaan hebben, dan smaakt het nog lekkerder!

pannenkoeken op de natuurwerkdag
Lobke bakt pannenkoeken

Een bijzonder moment

Persoonlijk zat er voor mij wel een extra beladen tintje aan. Erna, mijn onlangs overleden vrouw, was altijd actief als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer en gaf onder andere invulling aan het pannenkoekenteam. Dit jaar heeft mijn dochter Lobke het roer overgenomen. Bijgestaan door Pia, de vrouw van collega Harry te Kamp, hebben ze minstens 250 pannenkoeken gebakken. Een bijzonder moment. Bij het opstarten van de dag was het weer nog somber en grijze wolkenvelden hingen boven de heide. Het fornuis werd aangestoken en de eerste pannenkoek werden gebakken. Op dat moment brak de zon door het wolkendek en het fornuis kwam vol in het zonlicht te staan. “Pap, kijk eens”, riep mijn dochter. Ja meid, over het weer hoeven wij ons geen zorgen te maken we hebben hulp uit (on)verwachte hoek!

Nico Arkes, Boswachter Vechtdal

reageren

geef een reactie

 • Geert de Lange
  26 november 2016 om 11:10
 • Sonja
  8 november 2016 om 16:21

  Wat mooi dat je dat (on)verwachte moment met ons deelt!

 • Daan Bruijsters
  8 november 2016 om 13:38

  Geweldig Nico en wat lijkt Lobke op Erna, toen ze jong was! Succes en misschien tot ziens!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog