www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Een heel mooi 2017 gewenst

5 januari 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
mooie luchten

Foto: Anja Nijssen

Het nieuwe jaar is begonnen met sneeuw, ijs, storm en zelfs wat regen. Prachtige wolkenluchten waren daarvan het resultaat. Schoonheid die ons gewoon komt aanwaaien.

Graag wil ik de lezer van mijn blog het allerbeste toewensen voor dit nieuwe jaar. En mochten er zich donkere luchten boven uw leven samenpakken, dan wens ik u toe dat u toch het nieuwe licht kunt blijven zien.

Hoop

Hoe turbulent de stormdag deze week ook was, vandaag schijnt weer de zon. De natuur gaat door met zich rustig aan klaarmaken voor de lente. Hazelaars en elzen bloeien al. De grote bonte specht heeft zijn eerste roffel al laten horen en ook de vinkenslag is al gehoord. Enkele voorjaarsbloeiers als sneeuwklokje en klein hoefblad hebben hun kopjes ook al boven de grond uit laten piepen op zoek naar warme zonnestralen. Alles in het teken van het voorbestaan van de soort. Geboorte, groei, bloei, sterven en wedergeboorte. De eeuwige kringloop van alles. Elk seizoen is er daardoor weer iets nieuws te ontdekken in de natuur. De geboorte van een nieuw jaar kan de start zijn voor een mooi 2017. Ik wens het u van harte toe.

Met vriendelijke natuurgroeten,
IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog