www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Reis door het zonnestelsel

1 februari 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
Informatiebord zonnestelsel

Reis door het zonnestelsel

Planeten, sterrenstelsels, ontplofte sterren en bolhopen. Aankomende vrijdagavond 3 februari van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur kunt u er alles over horen én zien in het Infocentrum IJssel Den Nul.

Voor de derde keer in successie zal de deskundige amateur sterrenkundige, de heer Vincent Spannenburg, een lezing verzorgen in de mediaruimte. Deze lezing gaat vergezeld met vele prachtige foto’s die door de grootste sterrenkijkers gemaakt zijn. Vervolgens gaan we naar buiten om op het buitenterrein van het Infocentrum door privé sterrenkijkers de hemel af te speuren. Als het weer het toelaat kan er miljoenen lichtjaren diep het heelal in gekeken worden. De ervaring leert dat het weer een interessante en wonderbaarlijke avond wordt.

Ook natuur

Staatsbosbeheer verzorgt deze avond omdat ook ons zonnestelsel natuur is. Herinnert u zich nog de allereerste foto die genomen werd vanuit de ruimte van onze planeet? Hoe mooi, hoe kwetsbaar zweeft onze planeet door het oneindige universum. Onze aarde, waarop we leven en werken, vechten en liefhebben. Waar bloemen op bloeien, vissen in zwemmen en vogels boven vliegen. Deze mooie planeet bekijken vanuit een ander perspectief is een fascinerende ervaring.

Kosten € 5,- voor volwassen en € 2,50 voor kinderen. Koffie/thee €1,00.
Wees welkom bij deze reis door de sterrenhemel.

Met vriendelijke natuurgroeten,
IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog