www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Gastvrijheid

21 maart 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
lunch

Na afloop werden de warme broodjes en dampende soep door de verkleumde, maar stoere, kinderen met veel smaak verorberd.

In de tweede helft van maart vindt de eerste editie van de Veldtocht plaats in Olst-Wijhe.

Dit is een cultureel project waarbij het onderwijs de verbinding zoekt met inwoners van deze gemeente. Het project draait om kunst en cultuur. Tien dagen lang krijgen leerlingen en inwoners de mogelijkheid om kennis te maken met theater, beeldende kunst, muziek, literatuur, dans, techniek/media of cultureel erfgoed uit Olst, Wijhe en de rest van de provincie. Dit allemaal in binnen-en buitenschoolse activiteiten. De Veldtocht is een initiatief van de lokale ICC en Ut Huus (vrij uit citaat).

De Klimboom

Natuurlijk werken ook Staatsbosbeheer en het Infocentrum mee aan het welslagen van dit bijzondere project. In de Duursche Waarden viel de eer voor het eerste bezoek  te beurt aan de Klimboom uit Boskamp. Ruim veertig kinderen en begeleiders trotseerden de regen en togen naar de Duursche Waarden. Daar verzorgde Natuur en Milieu Overijssel (NMO) een aan het onderwerp gerelateerde excursie. Na afloop werden de warme broodjes en dampende soep door de verkleumde, maar stoere,  kinderen met veel smaak verorberd (foto).

Samenwerking

Niet alleen het natuurterrein de Duursche Waarden staat open voor dit project. Ook het Infocentrum draagt haar steentje bij. Staatsbosbeheer stelt haar werkschuur twee weken ter beschikking voor een theatervoorstelling die hier gehouden wordt. Vrijwilligers verzorgen allerlei hand- en spandiensten. In het Infocentrum zullen gedurende de Veldtochtperiode honderden leerlingen ontvangen worden. En het eindfeest op vrijdag 24 maart zal met een grootse manifestatie in het Infocentrum een echte happening worden.

Fijn dat we als samenwerkende partners in het Infocentrum konden meewerken aan dit Veldtocht initiatief. Want alleen samen kunnen we de vele honderden kinderen kennis laten maken met kunst, cultuur en natuur.

reageren

geef een reactie

  • Roelof Heringa
    21 maart 2017 om 16:48

    Hallo allemaal,
    Mooi initiatief en veel succes met de afronding van deze actie!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog