www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Feestelijke eerste lustrumviering

12 april 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
lustrum ontbijt in de boomgaard

Feestelijke lustrumviering - ontbijt in de boomgaard

Afgelopen zaterdag was het feest in Den Nul. Het Infocentrum IJssel Den Nul vierde die dag haar eerste lustrum. Vijf jaar geleden werd het Infocentrum officieel geopend.

Trots

In de afgelopen vijf jaar heeft het Infocentrum zich ontwikkeld tot een voorziening in de gemeente Olst-Wijhe waar iedereen trots op is. Het Infocentrum is een multifunctioneel gebouw en -buitenterrein waar de historische vereniging het Olster Erfgoed, Staatsbosbeheer, JP van den Bent stichting, Bij Ripperda en tientallen vrijwilligers samenwerken. Dat het Infocentrum een succes is blijkt wel uit het grote aantal bezoekers van inmiddels meer dan 150.000. Dit aantal overtreft ruimschoots de destijds gemaakte schattingen. Een teken dat steeds meer bezoekers deze unieke locatie met al haar voorzieningen en activiteiten weten te vinden.

Feest

En afgelopen zaterdag werd dit succes gevierd. In alle vroegte al werden de voorbereidingen getroffen voor een feestelijke dag. Alle vrijwilligers werden getrakteerd op een heerlijk ontbijt in de boomgaard. Tafels, banken, tafelkleden, bloemetjes en vooral veel lekkere broodjes en kannen koffie moesten klaargezet worden. Het was een beetje fris, maar erg gezellig om zo met elkaar de dag te starten. Daarna was het de hoogste tijd om de marktkraampjes in te richten. De officiële handeling bestond uit de onthulling van de nieuwe maquette. Burgemeester Ton Strien schetste de geschiedenis van het Infocentrum en richtte zijn blik ook op de toekomst. Het Infocentrum en het prachtige natuurgebied de Duursche Waarden zijn parels langs de IJssel. Veel potentie voor verdere ontwikkeling dus.

De  feestelijke sfeer zette zich de verdere dag voort. Vele bezoekers genoten van de locatie, de diverse  activiteiten en de gezelligheid.  Fijn om met elkaar deze mijlpaal georganiseerd en gevierd te hebben.

Op naar het volgende lustrum!

reageren

geef een reactie

  • Roelof Heringa
    12 april 2017 om 17:16

    Gefeliciteerd!!
    “Time flies”….. Op naar het tweede lustrum.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog