www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Buitenles in de Duursche Waarden

19 april 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
Duursche Waarden

Foto: Anja Nijssen

Eindelijk was het zover! De buitenles in de Duursche Waarden voor de kinderen van de Holsthoek uit Den Nul.

Een eerdere poging ging vanwege de slechte weersomstandigheden niet door. Ik verzorgde toen spontaan een binnenles over de IJssel, de uiterwaarden met haar flora en fauna en de steenfabriek.

Echt buitenwerk

Maar dan nu het echte buitenwerk. Om warm te worden deden we het vleermuizenspel. Eten en gegeten worden. Hoe knap dat vleermuizen hun prooi via echolocatie vangen.
Wat valt er veel te beleven buiten. Voorjaarsflora en veel vogels. Het laarzenpad is altijd weer een spannend avontuur. En ook in de observatiehut valt altijd wel wat te beleven.

Verder maar weer. Langs het ganzennest met zeven eieren. En dan naar het trekpontje. In vijf ploegen worden we overgezet. En dan staan we bij de IJssel en op het zandstrandje. Een mooi fotomoment met de zelf gemaakte schilderijkaartjes. Jammer dat de tijd buiten zo snel gaat.

Nog een keer met het pontje, stevig doorstappen en dan zijn we weer bij de parkeerplaats en worden de allerkleinsten met de auto opgehaald. Voor de andere kinderen is het dan nog een wandelingetje naar school.

Lekker vies, een mooie herinnering in de tas, modderschoenen en een big smile. In mei gaan we naar ’t Nijendal voor een bosochtend. Wat boffen de kinderen van de Holsthoek toch om in zo’n mooie omgeving te mogen wonen.

(Foto: Anja Nijssen)

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog