www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Verkeerslessen voor dassen

3 augustus 2017 Boswachter Nico Arkes in Overijssel

Al vroeg in de ochtend gaat de telefoon. Boswachter Ecologie Wendy; “Je raadt nooit wat mij hier op het pad staat aan te kijken!?”

Dat is ook inderdaad moeilijk want boswachter Wendy staat in de boswachterij Staphorst om de checklist compleet te maken, zodat we zorgvuldig met de houtoogst verder kunnen. En ik zit achter de pc in Ommen om alle mailings bij te werken. “Er zit een das midden op het pad mij aan te kijken en volgens mij is hij of zij niet helemaal in orde!”, meldt Wendy. Ik besluit naar de locatie heen te gaan om polshoogte te nemen.

In het bos trof ik boswachter Wendy, die nog steeds zorgvuldig de das aan het observeren was. Ze had inmiddels al een diagnose gesteld. De das had niets gebroken maar heeft waarschijnlijk wel een ontmoeting gehad met een auto. Het dier was kortademig, vermoedelijk wat inwendige bloedingen. Samen trekken we de conclusie dat deze das met voldoende rust wel zal genezen en besluiten het dier met rust te laten. Maar niet voordat we er een filmpje van hebben gemaakt dat we met u willen delen. En namens de dieren in het bos wil ik u vragen extra goed op te letten voor overstekende dieren. Met name in de schemering. Ze kennen de verkeersregels niet zo goed als ons! Bij voorbaat dank!

Boswachter
Nico Arkes

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog