www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Vrijwilligers aan de slag in het Springendal

9 november 2018 boswachters in Overijssel
Aan de slag

Na een periode van overleg en organisatie is donderdagmiddag 1 november de eerste middag dat de vrijwilligers van Hezingen in het Springendal aan de slag gaan. De groep bestaat ondertussen uit 26 man/vrouw.

Via twee informatieavonden bij Hoeve Springendal is 1 november de eerste dag dat de handen uit de mouwen gaan. Alle vrijwilligers hebben van hun coördinator, Paul Brandehof, een overzicht gekregen van de klussen die in 2018 op de lijst staan. Ze weten dus precies wanneer er waar geklust gaat worden.

Aan de slag

De afspraak is dat we om 13.00 uur samen komen aan het kantoor/werkplaats van Staatsbosbeheer aan de Hooidijk in Hezingen. Vanmiddag komen er 8 man opdagen. Voldoende om aan de slag te gaan voor de eerste klus. Na eerst een gezamenlijk een kop koffie te hebben gedronken gaan we naar de afgesproken plek, het Onland. Het Onland is een prachtig stukje heide waar nog vele jeneverbessen staan. Dit stukje unieke natuur grenst aan het beekdal van de Springendalse beek.
Op deze mooie plek gaan we aan de slag om jonge berkjes, grove den en andere opslag te verwijderen. De sfeer is erg gemoedelijk en het werktempo is verbijsterend hoog. Binnen de kortste keren zijn er al aardige bergjes met opslag die keurig aan de bosrand worden gelegd. Na twee en een half uur noeste arbeid is er al een mooie doorkijk naar het stroomgebied van de Springendalse beek te zien. Dat maakt de mannen enthousiast om de klus af te maken.

Veel activiteiten

Ondertussen is de realiteit dat donkere wolken zich boven het Springendal samen pakken en vallen de eerste regendruppels al gestaag naar beneden. Er wordt besloten dat het voor vandaag goed is geweest en dat we een volgende keer verder gaan. Immers, de maand november staat bol van de activiteiten, zoals de landelijke Natuurwerkdag op 3 november, ‘boompjes trek dag’ op de Paardenslenkte op 17 november, en ook nog twee dagen dat de groep aan de slag gaat voor het Landschap Overijssel in het kader van beekdalbeheer in het Dal van de Mosbeek.

Meedoen?

Wil je nou een keertje uitproberen of dit ook iets voor jou is dan kun je op zaterdagochtend 17 november vrijblijvend mee met de pas gestarte vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer en het Landschap Overijssel.
Voor meer informatie of om je op te geven kun je terecht bij Paul Brandehof van Staatsbosbeheer, via p.brandehof@staatsbosbeheer.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog