www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Picknick in de sneeuw

18 december 2020 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel

picknick in de sneeuw 1970

Elk jaar dezelfde strijd. Op zoek naar de kerstspullen moet eerst de hele zolder opgeruimd worden. Ik baan mij een weg tussen kinderspeelgoed en uitzet van mijn dochter door. Zet dingen aan de kant en stapel ze op. Zo had ik ook dit jaar wéér de doos met oude dia’s vast die zó van de zolder uit mijn ouderlijk huis naar de zolder van mijn eigen woning is verplaatst.

Mijn vader heeft jaren lang dia’s gemaakt en ik heb hem lang geleden beloofd deze op de computer te zetten. Moedig begin ik aan deze megaklus. Aangezien wij altijd de natuur ingingen kom ik door bossen, over bergen en langs rivieren van 1956 tot 1985.

Ik blijf ‘hangen’ bij een dia uit 1970. Wat een geweldige plaat! De familie picknickend in de sneeuw. Lekker de natuur in, omdat er verder niet zoveel te beleven viel. Dure dagjes uit deden we ook niet. Simpel wandelen met familie. Koffie, thee en broodjes namen we mee. De opa’s en oma’s keurig gekleed, het was immers zondag. Mijn ouders in sportieve wandelkleding voor die tijd. Of mijn broers er nog zoveel lol in hadden kan ik op de dia niet zien. Ik zit daar in ieder geval best tevreden in het midden.

Behalve het pak sneeuw en de grootte van het gezelschap, zou het zomaar een foto uit deze Coronatijd kunnen zijn. Weer trekken gezinnen de natuur in, omdat er verder niet zoveel te doen is of omdat we gewoonweg zin hebben in heerlijk bewegen in frisse lucht. Nog steeds zie ik gezinnen met puber kinderen die mee moeten en opa’s en oma’s die genieten. Onze dagcampings lenen zich daarvoor bij uitstek. Je kunt er de auto kwijt, er beginnen wandelroutes en er staat hier en daar een picknickbank.

Ik hoop dat u de komende feestdagen, in bescheiden kring weliswaar, toch volop kunt genieten van elkaar en van de natuur.
Hoop ook dat ik uw reacties mag lezen bij de kerstboom, dan heb ik de kerstspullen op zolder weten te bereiken ?

reageren

geef een reactie

 • Boswachter Ine Nijveld
  19 december 2020 om 12:46

  Dank voor je reactie Machteld. Zo is het maar net!

 • Boswachter Ine Nijveld
  19 december 2020 om 12:37

  Bedankt voor je reactie Rob. Dat hoop ik ook! Jij ook fijne dagen en blijf gezond!

 • Rob Doodkorte
  18 december 2020 om 21:25

  Dag Ine, wat een mooi verhaal en een fraai plaatje. Ik hoop oprecht voor iedereen dat dit straks weer kan, ook op de Heuvelrug ?. Veel gezondheid gewenst en fijne dagen.

  • machteld metzlar
   19 december 2020 om 10:28

   wow, een dik pak sneeuw! zouden we dit nog eens mogen beleven hier? Als iedereen een beetje bijdraagt aan duurzaamheid , krijgen we in het nieuwe jaar meer kansen voor herstel van de natuur, tot welbevinden van de mens.

  • Boswachter Ine Nijveld
   19 december 2020 om 12:29

   Bedankt voor je reactie Rob. Dat hoop ik ook! Jij ook fijne dagen en blijf gezond!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog