www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Bijzonder samenwerkingsverband tussen Staatsbosbeheer en Driestroom

30 maart 2012 rivierengebied in Rivierengebied

Staatsbosbeheer heeft een vruchtbaar samenwerkingsverband gesloten met Stichting Driestroom Elst (Gld). Dit samenwerkingsverband noemen wij ‘Zorgbeheereenheid Staatsbosbeheer-Driestroom’.

Met deze samenwerking wil Staatsbosbeheer bijdragen aan de realisatie van een zorgbeheereenheid voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, die samen met de medewerkers van Staatsbosbeheer een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan het beheer van de terreinen en zich daarin verder kunnen ontwikkelen.

 Stichting Driestroom Elst is een organisatie voor mensen met een beperking. De stichting legt de focus op betekenisvol werk voor cliënten dat bijdraagt aan hun welzijn. Ruim 900 medewerkers zetten zich dagelijks in op 90 locaties voor bijna 2000 cliënten die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben. Driestroom ondersteunt hen thuis, op school, bij (zelfstandig) wonen, op kindercentra, in hun vrije tijd, bij dagactiviteiten of bij beschermt en begeleid werken. In de missie van Driestroom staat dat zij een bijdrage willen leveren aan het dagelijks geluk van hun cliënten. Staatsbosbeheer verwelkomt samenwerking met deze cliënten die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben. Samen met Driestroom is een start gemaakt met de ontwikkeling van de eerste ‘zorgbeheereenheid’  in Nederland.

Op de locatie van Staatsbosbeheer in Overasselt aan de Donderbergweg 3, zijn twee goed in het oog liggende kapschuren in aanbouw. Deze schuren worden op een zo duurzaam mogelijke wijze gebouwd. Een groep cliënten van Driestroom Elst (Bosgroep De Vennen)  gaat een deel van deze schuren in gebruik nemen. Vanuit deze locatie zullen de cliënten onder begeleiding van medewerkers van Staatsbosbeheer, werkzaamheden gaan uitvoeren in de omringende natuurgebieden.

U kunt de cliënten van Driestroom ( Bosgroep De Vennen ; voorheen Bosgroep Malden)  tegen komen in het Vennengebied en Groesbeekse Bos. Wekelijks legen ze de prullenbakken in het Vennengebied. Binnenkort gaan ze onder andere ook  informatieborden en banken schoonmaken. Vanaf april  t/m oktober zijn ze weer iedere week een halve dag aan het werk op het natuurkampeerterrein in Groesbeek.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog