www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Van onderen!!!!

17 februari 2013 rivierengebied in Rivierengebied

Op 11,12,en 14 februari vonden de Natuurfeestdagen Culemborg plaats. Ruim 350 leerlingen uit groep 7 konden proeven van het oude griendwerkersschap.natuurfeestdagen culemborg 2013 004

Na een voorbereidende les op school kwamen gedurende 3 dagen 12 klassen langs. Elke klas kreeg bij aankomst kort tekst en uitleg en ging daarna, onder begeleiding van vrijwilligers en begeleiders, aan de slag met zaagjes. Tussen het zagen door was er een demonstratie wilgentakken “opbossen” en konden de scholieren met zelfgemaakte bakstok een broodje bij de vuurschotel bakken. Voor de koukleumpjes was dit ook de perfekte plek om voetjes en handjes te warmen…

Staatsbosbeheer en het Steunpunt NME Culemborg organiseren de Natuurfeestdagen al enkele jaren en steeds met groot succes. Staatsbosbeheer hecht grote waarde aan natuureducatie voor kinderen en vindt bij het NME daarin een perfecte partner. Het Steunpunt NME Culemborg is een samenwerkingsverband tussen de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en de gemeente Culemborg.

Een jury heeft tijdens deze drie dagen de scholieren beoordeeld op het gebied van werkhouding, samenwerking en veilig werken. Binnenkort zal de klas die hier het beste in heeft gescoord de wisselbeker mogen ontvangen. Deze mag dan tot volgend jaar in het leslokaal pronken!natuurfeestdagen culemborg 2013 003

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog