www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Eendenkooi van Waardenburg – Hard gewerkt !!

20 maart 2013 rivierengebied in Rivierengebied

De afgelopen twee zaterdagen is er hard gewerkt op de eendenkooi in Waardenburg. Twee vrijwilligersgroepen kwamen ons helpen. Buiten al het werk dat diverse vrijwilligers uitvoeren op doordeweekse dagen konden we deze hulp goed gebruiken.DSCN4951

Op zaterdag 9 maart is er met 10 man door een vriendengroep hard gewerkt om het laatste knotwerk gereed te krijgen voordat het zaagseizoen eindigt op 15 maart.
Elk jaar tijdens de Natuurfeestdagen de eerste zaterdag van november zijn ze present. Twee jaar terug gaven ze aan ook graag in het voorjaar terug te komen om zich een dag in te DSCN4955zetten op de kooi. Dit aanbod is in dank aanvaard, en op zaterdag 9 maart was de 2e voorjaarsknot een feit.
In de Bilt werd een weerrecord verbroken, namelijk voor ’t eerst sinds de metingen 24 uur continu regen. Op de kooi werd een ander record verbroken te weten, de hele dag bij iedereen een lach op het gezicht, ondanks alle regen.

Op zaterdag 16 maart is er een Event georganiseerd voor Geocachers. Geocachers zijn mensen die wereldwijd schatkistjes verstoppen om ze door anderen weer op te laten zoeken door middel van GPS. Pas op !! Het schijnt verslavend te zijn ;-).
Als tegenprestatie voor het feit dat ze hun sport/hobby uitvoeren in de natuur zetten ze zich graag in om wat terug te doen voor deze natuur. En 16 maart was dat op de eendenkooi van Waardenburg.
DSCN5011

’s Morgens vroeg vanaf 9 uur stroomde de parkeerplaats vol met auto’s. Na een inleidend spel werd de groep verdeeld: 7 personen gingen gewapend met harken en kruiwagens op pad om de paden te harken. De andere 26 personen hebben zich ingezet om het hout wat de doordeweekse vrijwilligers geknot hadden naar de kooiplas te slepen om er daar een mooie wal van te maken.
DSCN5006Het was hard werken dat slepen met takken door de bagger, bij diverse mensen ging van lieverlee het kaarsje uit, maar het resultaat mag gezien worden.

Mensen, nogmaals hartelijke dank voor jullie inzet en tot volgend jaar !!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog