www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Beheer Vennengebied winter 2013-2014

22 oktober 2013 rivierengebied in Rivierengebied

In het de Overasseltse en Hatertse Vennen kunt u de komende winter onze medewerkers en aannemers aantreffen die aan het werk zijn in de terreinen. Voor ieder winterseizoen wordt een planning gemaakt van de klussen die uitgevoerd moeten worden.

Snoeiwerk

Langs de diverse akkers zal komende periode overhangend hout gesnoeid worden. In het Vennengebied wordt prunus afgezet en de stobben gefreesd. Cliënten van zorginstelling De Driestroom helpen ons hierbij. Bij het Wijchens Ven wordt opslag van wilg en els afgezet. Klik op de link om te zien waar het snoeiwerk 2013 2014 plaatsvindt.

Dode en gevaarlijke bomenBeheermaatregelen winter 2012-2013 7

Jaarlijks laten wij door een bureau een inspectie uitvoeren naar de staat waarin de bomen langs wegen en paden verkeren. Per boom wordt dit in een rapportage opgenomen. De aannemer neemt deze rapportage mee en kijkt per boom wat de bedoeling is. Vaak kun je het niet goed vanaf de grond beoordelen. De aannemer krijgt dan ook de opdracht om ook goed bovenin de boom te kijken of alles in orde is. De veiligheid voor de weggebruiker staat hierin voorop. Net zoals voorgaande jaren worden dode en gevaarlijke bomen worden verwijderd.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog