www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Boomfeestdag in het Vennengebied

6 maart 2014 rivierengebied in Rivierengebied

Op woensdag 12 maart organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met de gemeente Wijchen de Boomfeestdag. Het thema is dit jaar “Kiezen voor bomen”. Leerlingen van groep 6 en 7 van de St. Antoniusschool in Alverna en groep 7 van basisschool De Wingerd in Bergharen planten dit jaar bomen en struiken en leggen een takkenwal aan.

Alverna
In de Overasseltse en Hatertse Vennen planten de kinderen om 10.30 uur, samen met wethouder R. Engels en projectcoördinator Roel van Eck van Staatsbosbeheer, een houtwal aan langs de Diervoortseweg. Van Eck zal hierbij uitleg geven over het belang van de houtwal voor verschillende diersoorten. Daarna verzamelen de leerlingen takken om een takkenril te maken langs deze houtwal. De takkenrillen bieden uitstekende nest- en schuilgelegenheden voor vogels en andere dieren. Na afloop leren de kinderen op school meer over de natuur.

Bergharen
In Bergharen plant wethouder Thijssen met hulp van de leerlingen van de Wingerd en Gerard Jonkers, regiomanager van Geldersch Landschap en Kasteelen, zo’n 600 struiken bij de waterzuivering aan de Oude Schaarsestraat. De leerlingen kunnen vervolgens met verschillende opdrachten aan het werk. Op deze manier leren ze takken te herkennen, jaarringen te tellen en gaan ze op zoek naar bodemdiertjes.                              boomfeestdag

De historie van de Boomfeestdag rijkt meer dan een halve eeuw terug. In 1957 werd de eerste Boomplantdag georganiseerd, die later zou worden omgedoopt tot de Boomfeestdag. De doelstelling was om de interesse in onze bossen en bomen, in het bijzonder bij kinderen, te vergroten. Staatsbosbeheer is al sinds het prille begin de drijvende kracht achter de dag geweest en dat is na bijna 60 jaar nog altijd het geval. Het belooft ook dit jaar weer een leuke en leerzame Boomfeestdag te worden.

Vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met Staatsbosbeheer, Roel van Eck (T. 06-41801393) Meer informatie vindt u ook op www.rivierengebied.wordpress.com

reageren

geef een reactie

 • de nachtboswachter
  23 maart 2014 om 13:53

  Eerst zaagt men de boel om en dan gaat men weer jongen boompjes poten.Roel kun je mijn dat uit leggen en ook aan de mensen die deze site bezoeken.

  • rivierengebied
   28 maart 2014 om 11:39

   Beste Willy, de boompjes zijn geplant op een houtwal ver van de vennen, nabij Alverna. Het zou inderdaad onlogisch zijn om bomen te planten waar ze vorig jaar zijn verwijderd. Dat is dus niet aan de orde.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog