www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Bospicknick in het Groesbeekse Bos

17 juni 2014 rivierengebied in Rivierengebied

Op zondag 6 juli organiseren Staatsbosbeheer, Stichting wAarde en de gemeente Groesbeek een bospicknick in het Groesbeekse Bos. We kijken deze keer op een andere manier naar wat er groeit en bloeit in de natuur. Wat kun je eten uit de natuur en hoe? Iedereen die dat leuk vindt kan meedoen.

plukken4350

Beleef de natuur eens op een andere manier!

Om 14.00 uur start wethouder Theo Giesbers met een inleiding en vertelt over zijn eigen beleving uit zijn jeugd, en hoe hij altijd twee weken lang bosbessen plukte in de bosbessenvakantie. Het zangkoor De Siesmejennekes zal het bosbessenlied ten gehore brengen. Daarna gaan we op pad door het bos met een ervaren natuurplukker en kijken we wat voor eetbaars we kunnen vinden. Bij terugkomst kunnen we onder begeleiding van deze deskundige de gevonden planten en vruchten ter plekke bereiden en opeten. Tegen een kleine vergoeding kan men genieten van bosbessen- en andere natuurproducten.

Wildplukker Michiel Bussink
Wildplukker Michiel Bussink

Datum: zondag 6 juli; Locatie: werkschuur Staatsbosbeheer, Ds. J.A. Visscherlaan 2, t.o. Natuurkampeerterrein Groesbeek; Start: 14.00 uur; Duur: ca. 2 uur; Kosten: gratis; Aanmelden is verplicht en kan bij boswachter Corien Koreman tot 1 juli via c.koreman@staatsbosbeheer.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog