www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Boswachter van de Gelderse Giro

6 mei 2016 rivierengebied in Rivierengebied

Giro d’Italia
Ieder jaar kijk ik uit naar het moment dat de grote wielerkoersen weer beginnen. Het is voor mij een moment van voorpret op de zomervakantie. Onderuitgezakt op de bank geniet ik met name van het landschap waar de wielerkoersen zich door heen begeven. Dit jaar start de Giro d’Italia vanuit Nederland en koersen de wielrenners drie dagen door de Gelderse natuur.

Speciaal voor de giro bezoeker ben ik als boswachter van Staatsbosbeheer op een roze fiets gestapt om te vertellen dat ze na de koers van harte welkom zijn in de natuur. Kijk naar onderstaande filmpjes en ontdek waar je heen kunt na de etappe.

De Duivelsberg
Op dag twee fietst het peloton van Apeldoorn naar Nijmegen en passeren ze onderweg de Duivelsberg. Een prachtig wandelgebied waar goede wandelschoenen een must zijn. Onderweg word je getrakteerd op bijzondere flora en een prachtig uitzicht over o.a. de Ooijpolder en Duitsland.

http://www.youtube.com/watch?v=rcMUWzBBpdk

Fort Pannerden
Op dag drie fietsen de wielrenners van Nijmegen naar Arnhem en slingeren ze dwars door de Gelderse Poort. Een van de meest bijzondere locaties daar is Fort Pannerden. Dit fort en het natuurgebied er omheen zijn meer dan een bezoekje waard.

https://youtu.be/fShbECQXLXw

Voel je de aankomende dagen van harte welkom in de Gelderse natuur!

Thijmen van Heerde
Boswachter Gelderse Poort

reageren

geef een reactie

  • Giro d’Italia cycling and wildlife in Dutch Gelderland | Dear Kitty. Some blog
    6 mei 2016 om 10:52

    […] warden Thijmen van Heerde blogs today that he really likes cycling. And that he hopes that the spectators of the Giro will also notice […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog