www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Ontdek de unieke natuurakkers in het Vennengebied

4 juni 2016 rivierengebied in Rivierengebied

Het is bijna zomer en dat is te zien in de Overasseltse en Hatertse Vennen! Op zaterdag 11 juni organiseert Staatsbosbeheer samen met het IVN Rijk van Nijmegen een wandeltocht door het prachtige vennengebied bij Wijchen en Nijmegen.

De Overasseltse en Hatertse Vennen bestaat niet alleen maar uit “echte vennen”, bos en heide maar heeft ook een aantal kleine schilderachtige natuurakkers met heelakkerkuiden foto corien bijzondere akkerplanten. Akkerplanten (ook wel akkerkruiden genoemd) vormen een groep planten die stilaan dreigt te verdwijnen. Het gaat hier om soorten zoals klaproos, glad biggenkruid, korensla en akkerleeuwenbek. Zo’n halve eeuw geleden kwamen deze soorten nog tussen het graan op de akkers voor. Tegenwoordig staan veel van deze typische akkerkruiden op de rode lijst. In het vennengebied probeert Staatsbosbeheer deze bijzondere soorten weer terug te krijgen. Dat dit heel goed lukt kunt u met eigen ogen komen zien.

klaproos rechtenvrij 2Mooie uitzichten, een heerlijke wandeling en ervaren gidsen die vol enthousiasme vertellen over de natuur en in het bijzonder over de akkers van het vennengebied. Zij vertellen u alles over de vele bijzondere plantensoorten die dit gebied rijk is.

Ga mee met de vennengidsen en ontdek de geheimen van dit unieke gebied!

Aanmelden
Nieuwsgierig geworden? Geef je dan nú op want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden is verplicht en kan tot vrijdag 10 juni via rijkvannijmegen@staatsbosbeheer.nl

Zaterdag 11 juni 2016; Start: 10.00 uur; Duur: 2 uur; Locatie: Staatsbosbeheer, Donderbergweg 3, 6611 KL Overasselt; Kosten: € 4,00, kinderen. € 2 (tot 12 jaar)

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog