www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Boswachters lopen mee met #jonge100 in Nijmeegse Vierdaagse

8 juli 2016 rivierengebied in Rivierengebied

De jongste lopers van de Nijmeegse Vierdaagse krijgen op de eerste wandeldag speciale begeleiding van een team boswachters van Staatsbosbeheer. De boswachters lopen dinsdag 19 juli mee met het team #jonge100 met daarin de 100 jongste deelnemers van 11 en 12 jaar. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Vierdaagse dat de jongste deelnemers zich zo verenigen.
Natuurlijk op het programma: de natuur. Staatsbosbeheer beheert veel natuurgebieden waar de wandelaars langs en door komen. Kinderen betrekken bij de natuur en horen wat juist zíj te zeggen hebben over de waarde van de natuur en buiten zijn, maakt deze Vierdaagse wandeling met de #jonge100 bijzonder voor Staatsbosbeheer.

De #jonge100 tijdens de 100e editie van de Vierdaagse is een initiatief van Kindercorrespondent Tako Rietveld. De kinderen komen uit alle delen van Nederland. De #jonge100 zijn de hele tocht live te volgen via social media. Dat geldt ook voor de boswachters. Diverse kinderen zullen vloggen en updates posten via Facebook en Instagram. Tako Rietveld is de man achter de Kindercorrespondent en bekend van zijn werk bij het Jeugdjournaal.

Op deze eerste dag van de Nijmeegse Vierdaags staat het onderwerp natuur, buiten en buitenspelen centraal. Ook hij maakt reportages en interviews bij de start, finish en onderweg. Bijvoorbeeld met Thijmen (11 jr) van de #jonge100 die in gesprek gaat met boswachter Thijmen van Heerde. Deze boswachter droomde als 11 jarige jongen van natuur, buiten zijn en boswachter worden. Wij verheugen ons op het gesprek tussen die twee. Staatsbosbeheer richt ook de rustplek in voor het team #jonge100 op deze eerste wandeldag.

Staatsbosbeheer wil kinderen al op jonge leeftijd de waarde van natuur laten ontdekken. Bij Staatsbosbeheer zien we het als een belangrijke maatschappelijke taak om jeugd en natuur met elkaar te verbinden. Dat doen we door kinderen te stimuleren in de natuur te komen spelen, ervaren en leren. Via speelbossen, gezinsactiviteiten, maar ook via educatieprogramma’s voor basisscholen, brede scholen en buitenschoolse opvang. Als het aan ons ligt, gaan alle kinderen ten minste één keer met een boswachter op pad. Hun eigen beleving van de natuur staat daarbij centraal.

Stem dinsdag 19 juli af op de social media kanalen en volg Rick Basten, Roel van Eck , Corien Koreman, Roel van Ark en Thijmen van Heerde. Natuurlijk kun je ook zoeken op #jonge100 #Staatsbosbeheer #4d16 #natuur

Thijmen van Heerde
Boswachter Gelderse Poort

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog