www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Boswachters praten met #jonge100 over natuur

20 juli 2016 rivierengebied in Rivierengebied

Het is kwart over zes als ik mijn auto in hartje Nijmegen parkeer om mij te melden bij Tako Rietveld op de startlocatie voor de Nijmeegse Vierdaagse. Vandaag loop ik samen met collega Rick Basten mee met de jongste 100 deelnemers met als doel praten over de natuur.

Aangekomen op de startlocatie zit de sfeer er al goed in. De lopers hebben er zin in en staan te trappelen om van start te gaan. Na het maken van een groepsfoto gaan we echt beginnen aan een wandeling van 30,4 km.

Het is in de eerste kilometers nog wat aftasten maar dan worden toch echt de eerste vragen over de natuur gesteld. Het levert een aantal leuke gesprekken op en voor we het door hebben lopen we Elst al weer binnen. Nog een paar kilometer te gaan tot de rustplek die mijn collega’s vanmorgen hebben ingericht met lamzac #sharetheair en Lidl.

image1Toen de accu’s weer een beetje waren bijgeladen hebben we de tocht voortgezet naar de finish met onderweg alleen nog de beruchte dijk van Oosterhout naar Lent. Vanaf de dijk konden we prachtig uitkijken over de uiterwaarden van de Waal met in de verte Nijmegen. De laatste warme kilometers gingen de gesprekken steeds minder over natuur maar over het verlangen naar de finish.

Ik kijk samen met mijn collega’s terug op een zeer geslaagde dag! Het was een super gezellig en leuk om als boswachter met de #jonge100 in gesprek te zijn over natuur. Wil je de sfeer proeven van onze tocht en weten wat we besproken hebben kijk dan naar onderstaand filmpje.

#jonge100
100 kinderen wandelen de 100ste Nijmeegse Vierdaagse. Onderweg maken deze #jonge100 reportages, vlogs en livestreams. Via deze pagina zijn alle belevenissen en filmpjes van de #jonge100 te volgen. De kinderen lopen vooral omdat ze het leuk vinden, sommigen zamelen ook geld in voor een goed doel. Meer info op www.jonge100.nl

Thijmen van Heerde
Boswachter Gelderse Poort

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog