www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Zondag 11 september Landschapsparade

18 augustus 2016 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

Kom mee naar buiten! Doe mee aan de Landschapsparade. Het festival met een ode aan ons landschap. Voor jong en oud is er van alles te doen en te genieten. Kom kijken naar de Grote Parade in het kleine dorp Persingen. Doe mee aan sport en spel op het paradeterrein. Luister naar boeiende verhalen uit de Ooijpolder. Ga op avontuur te voet, in de kano, op de fiets of wandel met de schapen mee. Neem familie en vrienden mee en nuttig een hapje en drankje op een strobaal in het veld. Samen genieten van ons mooie landschap in de gemeente Berg en Dal.

De parade vindt plaats op zondag 11 september van 10.30 tot 17.00 uur in Persingen in de wei van Buitengast, familie Kroes. Voor sommige activiteiten zijn de plaatsen beperkt en is inschrijving noodzakelijk (kosten vanaf € 3,-). In de middag is er een doorlopend programma waaraan u gratis kunt deelnemen. Om 13.00 uur doet de burgemeester een verrassende aftrap, begeleid door fanfaremuziek.

De Landschapsparade is een initiatief van lokale organisaties voor landschap, cultuur en natuur. Actieve leden zorgen samen voor het programma. De dag wordt ondersteund en mogelijk gemaakt door de gemeente Berg en Dal en Stichting Via Natura.

Voorlopig Programma
De Ochtendparade van 10:30 tot 12:30 uur

Begeleide activiteiten voor vroege vogels, afgesloten met een lunch. Deelname op basis van inschrijving (vanaf augustus).

Avontuurparade: Rondje Pontje. Een avontuurlijke speurtocht door de Beekse polder met een spannend boottochtje. Speciaal voor jonge kinderen en gezinnen.

Persingse Natuurparade: een ontdekkingstocht in de natuur. Op stap met enthousiaste natuurkenners. Voor natuurliefhebbers interessante weetjes onderweg en speciaal voor jongeren waterbeestjes ontdekken en insecten vangen.

Ooijpolder Cultuurparade: een boeiende tocht per zonnetrein met het verhaal van de mens en het water. Voor iedereen met belangstelling voor cultuurhistorie.

Vogels ringen: voor kinderen een onvergetelijke ervaring! Vogels van dichtbij bekijken. Alleen voor de echte vroege vogels; vanaf 7:30 uur. Voor volwassenen een excursie met vogelaars.

Een unieke fietstocht: waar kun je reeën vinden.

Kanotocht over het Meertje onderleiding van Ark en Staatsbosbeheer: Op zoek naar het leefgebied van otter en bever.

De Grote Parade van 13:00 tot 14:00 uur

Zorg dat je er bij bent! De feestelijke opening van de Landschapsparade.

De grote optocht door het landschap van Persingen en presentaties en demonstraties op het paradeterrein. Met medewerking van onder andere de schutterij en harmonie van Beek, de boeren buitensportgroep uit Groesbeek en de burgemeester van Berg en Dal en de start van uitdagende spelletjes in het boerenland.

De Middagparade van 14:00 tot 17:00 uur

Doorlopend aanbod van buitensport- en spel, struin- en ontdekkingstochten te voet en per fiets, paradepraatjes en creatieve expressie. En een boerenterras met eten en drinken.

Op het Paradeterrein: Buitensportwedstrijd. Verteltent met ‘paradepraatjes’ over de Ooijpolder. Minidraaimolen voor de kleintjes. Presentatie van de schutterij en schietdemonstratie. Terras met lokale dranken en hapjes. Lekker spelen en samen bouwen aan een mooie hut en zelf insectenhotels maken.

De Veldparade: Avontuurlijke speurtocht voor kinderen. Ontdekkingstocht in de natuur. Landschap schilderen in het veld. Ontdek op de fiets het verhaal van het water.

Op de Gastlocaties: Tentoonstelling en concert in het kerkje van Persingen. Open huis in het Hollandsch-Duits gemaal; de betekenis en het verhaal van de Duits-Nederlandse samenwerking. Informatiecentrum Thornse Molen; Presentatie met beeld en geluid over opkomst, ondergang en herbouw van de Thornse Molen.

Meer informatie en het actuele programma op Landschapsparade.

Thijmen van Heerde
Boswachter Gelderse Poort

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog