www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Handen uit de mouwen voor de Bissael in Groesbeek

12 oktober 2016 Boswachter Corien Koreman in Rivierengebied

Foto: Natuurmonumenten

Op zaterdag 15 oktober organiseert Landschapsbeheer Groesbeek een natuurwerkochtend in De Bissael bij Groesbeek en Mook. Samen met de Aardhommels, Buurtschap De Biesselt, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer wordt dit bijzondere natuurgebied zo beheerd dat bijzondere planten en dieren behouden blijven.

De Bissael ligt aan de Biesseltsebaan op de grens van Mook en Groesbeek, precies op de grens van de provincies Limburg en Gelderland. Dit gebied is verdeeld in twee objecten. Er ligt een poel aan de rand van een weiland direct ten westen van de Biesseltsebaan op Mooks grondgebied, en een leemkuil precies aan de overkant van de weg in een bosrand op Groesbeeks grondgebied.

Poelkikker en bosanemoon

De poel is in eigendom van Natuurmonumenten en is leefgebied van amfibieën zoals poelkikker en alpenwatersalamander. De leemkuil is in eigendom van Staatsbosbeheer. Hier vind je plantensoorten zoals bosanemoon en salomonszegel. Beide zijden zijn een paar jaar geleden opgeschoond. Om de bijzondere planten en dieren van dit natuurgebiedje in stand te houden, wordt er jaarlijks gemaaid en moet het maaisel worden opgeruimd. Alle hulp is hierbij dan ook welkom!

Jong en oud

De Aardhommels, een natuurclub voor kinderen, steken samen met omwonenden en Landschapsbeheer Groesbeek hun handen uit de mouwen om dit prachtige stukje natuur te behouden. Iedereen is van harte uitgenodigd om ook te komen helpen.

Helpen?

Belangstellenden zijn welkom om een handje mee te helpen, aanmelden is niet nodig. Tijd: 9.00-12.00 uur; Locatie: Biesseltsebaan (fietspad) – nabij de woning nr. 6 – tussen de Mooksebaan en Rijlaan/Heumensebaan. Per auto het best bereikbaar door vanaf Herberg’t Zwaantje de (voor autoverkeer doodlopende) Biesseltsebaan richting Nijmegen te volgen. Tip: Zorg voor goed schoeisel. Gereedschap is aanwezig.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog