www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Beleef de Nacht van de Nacht in Fort Pannerden

18 oktober 2016 rivierengebied in Rivierengebied

De Nacht van de Nacht is dit jaar op zaterdag 29 oktober, als de zomertijd overgaat in de wintertijd. Een unieke ontdekkingstocht in het donker!

Spannend!
Tijdens de Nacht van de Nacht is Fort Pannerden nóg spannender! Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en ontdek de stilte en het nachtleven van de dieren in de Klompenwaard. Kijk door een telescoop naar de sterrenhemel, op het dak van het fort. Test je zintuigen in het donker bij de proeverij van het MuZIEum.

Open na zonsondergang
Normaal is Fort Pannerden ’s avonds dicht, maar op 29 oktober opent het fort zijn deuren na zonsondergang. Bezoekers zijn welkom vanaf 18:30 om in het donker het fort en zijn omgeving te ontdekken. Je leert van alles over sterren, het melkwegstelsel en waarom duisternis zo belangrijk is voor mensen en dieren. De Nacht van de Nacht is een evenement voor alle leeftijden.

Informatie
De avond in Fort Pannerden start rond 18:30 en duurt tot 22:00. Het fort is deze avond gratis toegankelijk. Kijk voor informatie over de bereikbaarheid van het fort op www.fortpannerden.eu.
De Nacht van de Nacht op Fort Pannerden is een samenwerking tussen Fort Pannerden, Staatsbosbeheer, MuZIEum en de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF).

Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement van de Natuur en Milieufederaties. Op honderden plekken in Nederland worden in het donker activiteiten georganiseerd. Met de Nacht van de Nacht wordt aandacht gevraagd voor het belang van duisternis en de gevolgen van lichthinder.
De Nacht van de Nacht is dit jaar op zaterdag 29 oktober, als de zomertijd overgaat in de wintertijd. Meer informatie is te vinden op www.nachtvandenacht.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog