www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Op avontuur tijdens de Nacht van de Nacht!

1 november 2016 boswachter Saskia Linssen in Rivierengebied

Elk jaar, als de klok een uur achteruit gaat, organiseert de Natuur en Milieufederatie de Nacht van de Nacht.

Tijdens deze avond staat alles in het teken van de duisternis. Want duisternis is een schaars goed en wordt nog steeds bedreigd. Talloze lichten branden onnodig gedurende de nacht en belemmeren mens en dier om van het donker te genieten.

Staatsbosbeheer was dit jaar op talloze plekken in het land actief met avondactiviteiten. Ook in het rivierengebied waren we van de partij. Op landgoed Soelen, nabij Tiel, was een kaarsjeswandeling uitgezet van 2,3 km. Langs de donkere lanen van het landgoed verlichtten de kaarsjes met schaars licht het pad. Op verschillende plekken waren mysterieuze dieren zachtjes verlicht. In een holle boom konden kinderen een kabouterfamilie ontdekken. En rond een groot kampvuur kon worden genoten van warme drankjes en hapjes.

Voor veel mensen was het wandelen in het donker een bijzondere ervaring en voor sommigen zelfs spannend. Maar verreweg het meest stoer waren de kinderen, die enthousiast met hun lampionnetje op pad gingen.lichtjeswandeling-lampion-kind

De Nacht van de Nacht is ontstaan om de aandacht te vragen voor de oer kwaliteiten van het landschap: rust, ruimte en duisternis. Al deze drie kwaliteiten staan onder grote druk in onze samenleving. Een goed moment om hier bij stil te staan….

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog