www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Tweede Groesbeekse Bosdag : van boom tot plank

7 november 2016 Boswachter Corien Koreman in Rivierengebied

Op zaterdag 19 november organiseert Staatsbosbeheer op natuurkampeerterrein Groesbeek voor de tweede keer de Groesbeekse Bosdag. Het evenement staat in het teken van hout, houtproducten en de houtoogst in Groesbeek. Iedereen is op deze dag tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom! De toegang is gratis.

Met het thema ‘van boom tot plank’ wil Staatsbosbeheer laten zien hoe in het Groesbeekse Bos duurzaam hout wordt geoogst. U kunt tijdens één van de rondleidingen hier uitleg over krijgen. Een aantal grote houtoogstmachines zijn aanwezig die momenteel worden gebruikt in het Groesbeekse Bos. Je kunt zien hoe een paard op spectaculaire  manier boomstammen uit het bos sleept zoals dat vroeger gebeurde. Een mobiele zaagmachine laat ter plaatse zien hoe van deze boomstammen prachtige planken worden gemaakt. En een bekende houtkunstenaar maakt met zijn motorzaag prachtige kunstwerken. Hollands Hout: een duurzame, milieuvriendelijke grondstof. Daar zijn we trots op!

Leuk voor het hele gezin

Naast de activiteiten rondom het centrale thema zijn er nog andere leuke dingen te doen. Klim in een levensgroot nest en maak een selfie of timmer je eigen nestkastje. Schat het juiste aantal openhaardhout blokken en win de inhoud! Of ga mee met één van de paddenstoelenexcursies! Rondom een knapperend kampvuur kun je genieten van een kop koffie of thee en er staat heerlijke eigengemaakte soep klaar. Kinderen kunnen bij het kampvuur hun eigen broodje bakken. En mis vooral de alom bekende Groesbeekse Siesmejennekes niet die deze Bosdag muzikaal komen omlijsten. Kortom, een leuke dag voor het hele gezin!

Datum: zaterdag 19 november 2016; Tijd: van 10.00-16.00 uur; Kosten: gratis; Locatie: natuurkampeerterrein Groesbeek, Ds. J.A. Visscherlaan 2, Groesbeek

reageren

geef een reactie

  • Herman de Bruin omroep BergenDal
    16 november 2016 om 17:09

    Heb gister bij AH voor de deur in het centrum contact gehad met een van u mensen van het promotieteam voor zaterdag as (bosdag) zou tel nr ontvangen voor gesprekje op de radio in Focus van donderdagavond zo rond 18.30uur maar helaas nog niets ontvangen?
    Gr. Herman = redactie/presentatie voor omroep BergenDal mijn tel 06 53534701

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog