www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Het trekpontje in de Koornwaard blijft!

15 november 2016 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied

Boswachter Dianne Renders en Cees Wegman (K3Delta) op het trekpontje

Vrijdag 4 november heeft K3Delta, tijdens een feestelijke bijeenkomst in natuurgebied de Koornwaard, een trekpontje geschonken aan Staatsbosbeheer. “Een mooi cadeau voor de omgeving”, aldus Cees Wegman, locatiebeheerder bij K3Delta.

 

Bagger wordt nieuwe natuur in de Betuwe
De herinrichting van de Koornwaard is klaar. Deze voormalige zandwinplas ligt aan de Linge in het rivierengebied bij Heukelum. Ruim 400.000 m3 bagger die vrij kwam bij het bevaarbaar maken van de Linge werd gebruikt om het natuurgebied ecologisch aantrekkelijker te maken.

Herinrichting 
Twee jaar lang is gewerkt aan de herinrichting van de plas in de Koornwaard. K3Delta heeft dit werk aangestuurd. De wandelroute rondom de plas werd door de werkzaamheden onderbroken, omdat baggerschepen in- en uit het gebied moesten varen. Op verzoek van de Vereniging Behoud Lingelandschap heeft K3Delta hiervoor een oplossing gezocht. In de weekenden, als er niet gewerkt werd, stelde het bedrijf een trekpontje beschikbaar voor de wandelaars.

Trekpontje
Eigenlijk zou er een brug komen op deze plek. Samen met Staatsbosbeheer, de eigenaar van het natuurgebied, is echter besloten het trekpontje in het gebied te houden. Boswachter Dianne Renders: “Het is van toegevoegde waarde voor de beleving van dit natuurgebied aan de Linge. Een extra reden voor wandelaars om naar de Koornwaard te gaan!”

Rapportcijfer
De bijeenkomst afgelopen vrijdag werd bezocht door vele liefhebbers van de Linge en de Koornwaard. Zij hoorden daar hoe tevreden de gedeputeerde van de provincie Gelderland Josan Meijers is over de samenwerking tussen de partijen die verantwoordelijk waren voor het baggeren van de Linge en het herinrichten van de Koornwaard. “Als ik een rapportcijfer zou moeten geven, krijgt het van mij een 9,” zei zij zonder aarzelen!

Informatie
Meer weten over het gebied of de wandelroutes? Bel met boswachter Dianne Renders, tel. 06-10257214 of stuur een email naar d.renders@staatsbosbeheer.nl

Tot ziens in de Koornwaard!

Dianne Renders
Boswachter Staatsbosbeheer

 

reageren

geef een reactie

  • Jasper Tielen
    22 april 2018 om 01:31

    Helaas vanmorgen (21-04-2018) lag het pontje op zijn kop in het water.
    App gestuurd naar de boswachtster en hoop dat hij snel weer rechtop komt te liggen.

  • Familie van Doorn
    24 november 2016 om 21:16

    Vanmiddag tegen zonsondergang het rondje om de plas gedaan. Wat een superleuke ervaring vonden onze 3 meiden (5,8 & 9) het! en wij trouwens ook. De kers op de taart was het trekpontje :-).

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog