www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Inloopavonden natuurontwikkeling in uiterwaarden Heerewaarden

22 november 2016 rivierengebied in Rivierengebied

img_3266

Op woensdag 23 en donderdag 24 november organiseren de provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer van 19.00 tot 21.30 uur inloopavonden in Wamel en in Heerewaarden. Tijdens deze avonden kunnen inwoners en andere betrokkenen in gesprek met het projectteam over de plannen voor natuurontwikkeling in de uiterwaarden bij Wamel, Dreumel en Heerewaarden.

Waardevol
De Waal en de uiterwaarden als waardevol leefgebied waar mens, dier en plant zich thuis voelen. Dat is waar provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer samen aan werken. Zo verkennen we de mogelijkheden voor een meestromende nevengeul en strangen om de visstand te verbeteren. Ook willen we natuurlijke graslanden, ooibos en andere riviergebonden natuur meer ruimte geven zodat vogels en bijzondere diersoorten zoals de kamsalamander en de bever zich nog beter kunnen ontwikkelen. Door schoon en gezond water en door verschillende uiterwaarden te verbinden in een natuurnetwerk maken we ons sterk voor de bescherming van dieren en planten.

Inzage
Het projectteam wil in het voorjaar 2017 een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage leggen. Deze notitie beschrijft de achtergrond, het doel en de aanpak van het proces dat uiteindelijk moet leiden tot een besluit over de natuurmaatregelen. Voor bewoners en betrokkenen is het belangrijk te weten hoe de uiterwaarden gaan veranderen. Ook zijn wij benieuwd wat de omgeving van de plannen vindt. Inwoners kunnen daarom in het voorjaar 2017 een reactie of een aanvulling geven op de NRD. Hoe deze inspraak precies werkt, leggen deskundigen uit op de inloopavonden.

Inloopavonden
Het projectteam van de provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer is op de inloopavonden aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Om 19.45 en 20.30 uur geeft de projectleider een korte plenaire toelichting.

Inloopavond 23 november 2016 van 19.00 tot 21.30 uur:
Locatie: Dorpshuis VTC, Clarissenstraat 2 in Wamel

Inloopavond 24 november 2016 van 19.00 tot 21.30 uur:
Locatie: Bezoekerscentrum de Grote Rivieren, Langestraat 38 in Heerewaarden

 

Auteur: provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog