www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Mijn Boomfeestdag

20 maart 2017 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied

Op woensdag 22 maart viert stichting Nationale Boomfeestdag haar 60e verjaardag. Tijdens de viering planten kinderen door het hele land een flink aantal bomen op deze dag. Omdat de boomfeestdag 60 jaar bestaat is er een speciale #mijnboomfeestdag actie. In dit blog deel ik mijn kleine herinnering aan de Boomfeestdag.

1995
De keer dat ik met de klas een boom mocht planten was op de Boomfeestdag van 1995 in Liempde, Noord-Brabant. Het was een hele gezellige dag met de klas. In onze oude kleren en hoge laarzen gingen we aan de slag. Ik ben de gene in de rode jas op de foto aan het begin van dit blog.

Souvenir
Maar wat is mij het meest bijgebleven van die dag? Nou, dat ligt nog steeds op mijn bureau! Tijdens de Boomfeestdag kregen we namelijk allemaal een liniaal. Waarom ik de liniaal zo goed bewaard heb, weet ik eigenlijk niet. Ik vond het gewoon een mooi ding en was er zuinig op. Geen klasgenoot die ‘m zomaar mocht lenen natuurlijk! Nu ik bij Staatsbosbeheer werk, is het extra leuk dat ik de liniaal nog heb. Inmiddels is het iets wat vast bij mijn bureau hoort. Ik kan er geen afscheid van nemen, maar gebruiken doe ik het zelden!

Winactie
Omdat de Boomfeestdag zestig jaar bestaat vraagt de stichting iedereen naar zijn/haar Boomfeestdag herinnering. Deel jouw verhaal op Facebook of Twitter onder de hashtag #mijnboomfeestdag. De mooiste/leukste/grappigste herinnering ontvangt een Boomfeestdagprijs.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog