www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Maak kennis met boswachter Lydie

4 oktober 2017 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Boswachter Lydie van Santen

Als nieuwe boswachter is het de hoogste tijd om mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Lydie van Santen en sinds deze zomer ben ik werkzaam in het Rijk van Nijmegen - Zuid.

Nieuwe boswachter Rijk van Nijmegen – Zuid

Ik ben zoals ze dat weleens noemen een lichtgroene boswachter en een redelijke duizendpoot. Van jongs af aan ben ik een echt buitenmens. Tijdens mijn lerarenopleiding Natuur & Communicatie ontdekte ik het reizen. Zo kwam ik ook terecht in het hoge noorden van Scandinavië. In de afgelopen jaren heb ik daar veel reis- en werk ervaring opgedaan als gids. En nu is het gelukt om de bijzondere baan als boswachter bij Staatsbosbeheer te bemachtigen. Naast het werk spring ik zelf in het weekend graag op een longboard of de mountainbike. Zo’n twee keer per jaar kies ik voor een lekkere lange meerdaagse wandeling, met een tentje in de backpack en onderweg kamperen. Voor pure ontspanning heb ik een stukje tuin om zelf heerlijk met mijn groene vingers aan de slag te gaan!

Veelzijdigheid

Heel gaaf dat ik jullie kan meenemen in de veelzijdige wereld van een boswachter. Ik ben bijvoorbeeld de beheerder van het prachtige natuurkampeerterrein in de bossen van Groesbeek. Ik informeer over de aanstaande werkzaamheden in het gebied en hou contact met de omgeving. De ontwikkeling en organisatie van toffe excursies en belevenissen staan ook voor de komende tijd op de planning. Natuurlijk verwonder ik mij over de natuur, probeer ik schone plaatjes te schieten, te delen en anderen mee te laten genieten.

Vragen aan mij als boswachter?

Heb je een vraag? Ik Twitter, Instagram en Facebook dus mogelijkheden genoeg om in contact te komen en op de hoogte te blijven. Simpel een mailtje sturen of een reactie op de blog hieronder kan natuurlijk ook!

 

reageren

geef een reactie

  • Damiaan
    5 oktober 2017 om 09:20

    Gefeliciteerd met je baan Lidie!
    Als je een keer zin hebt om een meerdaagse trektocht rondom Nijmegen te doen, dan kan ik je onze pelgrimsroute de Walk of Wisdom van harte aanbevelen. Je zult ons markeerbordje vast tegenkomen. Ik wil wel een startpakket beschikbaar stellen voor Staatsbosbeheer uit dank dat wij door hun mooie gebieden mogen lopen. Laat maar weten als je dat op prijs stelt dan stuur ik er een op!
    Goede hoe dan ook veel plezier op je werk en leuk dat je je zo aankondigt.
    Damiaan, pionier van pelgrimsroute de Walk of Wisdom

    • Boswachter Lydie van Santen
      5 oktober 2017 om 09:51

      Beste Damiaan,
      ik ben er direct nieuwsgierig van geworden, wat houdt zo’n startpakket in? Lijk mij wel leuk om er 1 te ontvangen en de route wellicht eens te wandelen. Momenteel ben ik vooral even gericht bezig met een wandel-idee aan de kust van Portugal maar dicht bij huis is wel zo leuk. Ons postadres: Staatsbosbeheer Rijk van Nijmegen-Zuid | Donderbergweg 3 | 6611 KL Overasselt.
      Groet, Lydie

  • Jan van der Wiele
    4 oktober 2017 om 20:13

    Mooie baan Lydie, gefeliciteerd ben jaloers. Komen met de groencollega’s eens bij je kamperen ☺️

    • Boswachter Lydie van Santen
      5 oktober 2017 om 09:47

      Ha Jan, leuk dat je mee leest! Vanaf 31 maart zijn we weer open dus wees welkom. Mocht je nog een keer een club leergierige leerlingen kennen die aan de slag willen in onze gebieden mag je ook altijd contact opnemen 😉 Groet, Lydie

  • Herman
    4 oktober 2017 om 19:17

    Zou gaarne uit het gebied waar U verblijft wat meerde beelden ontvangen.

    Krijg al regelmatig beelden van Mark.

    • Boswachter Lydie van Santen
      5 oktober 2017 om 09:45

      Beste Herman,
      wat voor soort beelden bedoel je precies? Foto’s uit onze gebieden?
      Groet, Lydie

  • Bea Peeters-Nillesen
    4 oktober 2017 om 16:29

    Hallo Lydie van Santen, Je naam heb ik al gehoord en ik hoop je in de toekomst tegen te komen op het Vennenplatform en misschien tijdens een IVN excursie of de IVN- Groencursus in de Vennen. Groet, Bea IVN gids afdeling Rijk van Nijmegen

    • Boswachter Lydie van Santen
      5 oktober 2017 om 09:44

      Beste Bea, wij komen elkaar vast binnen niet al te lange tijd tegen als ik het zo lees. Leuk! Groet, Lydie

  • Peter Mak
    4 oktober 2017 om 15:45

    Welkom! Namens toerclub de Pedaleurs uit Malden wens ik je veel werkplezier en we hopen op een fijne samenwerking, met name ihkv het mountainbiken. Als alles meezit hebben we volgend jaar enkele mooie nieuwe ‘new school’ routes liggen. Groet! Peter

    • Boswachter Lydie van Santen
      4 oktober 2017 om 15:48

      Leuk om te zien dat jullie ons volgen, hopelijk tot ziens een keer op de mountainbike!
      Groet, Lydie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog