www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Kaarsjeswandeling op landgoed Soelen.

4 december 2017 boswachter Saskia Linssen in Rivierengebied
Lichtjeswandeling

Neem je eigen lampionnetje mee!



In de decembermaand draait alles om gezelligheid en samenzijn. Daarom organiseert Staatsbosbeheer i.s.m. Herberg de Zoelensche Brug op zaterdag 9 december een kaarsjeswandeling op Landgoed Soelen. Beleef een wonderlijke wandeling onder de sterren, begeleid door kaarslicht….

Landgoed bij kaarslicht.

December is bij uitstek de maand  voor gezellige uitjes in de natuur. Knapperend houtvuur, dennenbomen en chocomel mogen dan niet ontbreken. In de Betuwe is bos dun gezaaid, dus kerstbomen verkopen laten we over aan andere collega’s. Wij maken het gezellig met een kaarsjeswandeling op landgoed Soelen bij Tiel……

We hebben een route van 2,3 km door het bos verlicht met kaarsjes. De route start voor het kasteel met een verhalenverteller. Na het verhaal volg je de kaarsjes het bos in. Langs het pad staan bijzonder verlichtte dieren, bomen en een kabouterhuis.  Voor de allerkleinsten is dit een speciale ervaring.

Halverwege de wandeling kan er uitgerust worden bij het kampvuur. Herberg de Zoelensche Brug is onze partner deze avond en verzorgt heerlijke warme drankjes en hapjes van de “barbecue-smoker”. Ook hier worden de kleintjes weer op een verhaaltje getrakteerd. Ondertussen warm je jezelf op voor het laatste deel van de tocht.

De kaarsjes langs de route geven voldoende licht om de weg in het bos te vinden. Maar de wandeling wordt nog levendiger als de kleintjes hun eigen lampionnetje meenemen. Er wordt die avond vriendelijk verzocht geen telefoontjes of zaklantaarns te gebruiken.

 

kaarsjeswandelingLandgoed Soelen als decor

Informatie

De wandeling op zaterdag 9 december 2017 is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt op eigen gelegenheid vertrekken tussen 16.30 en 19.30 uur. De wandeling start voor het kasteel [ Achterstraat 7-11] en duurt ongeveer 45 minuten. De route is begaanbaar met kinderwagen en rolstoel. Honden zijn niet toegestaan. Parkeren kan niet bij het kasteel, maar wel op o.a. de parkeerplaats aan de Kerkstraat te Zoelen. Deze parkeerlocatie is met reflecterende borden aangegeven. De kaarsjeswandeling en het parkeren zijn beiden gratis.

Aanmelden is niet nodig. Voor actuele informatie kun je een WhatsApp-berichtje sturen naar Saskia Linssen van Staatsbosbeheer: 06-22903113.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog