www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Schaapskudde in de zomeroutfit!

11 juni 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied

De schaapskudde in het Overasseltse en Haterse vennengebied gaat over van winter- naar zomeroutfit, dit zal bij droog weer aanstaande vrijdagmiddag gebeuren en u bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij het schapen scheren!

Over naar de zomeroutfit

Nu de nachttemperatuur constant boven de 10 graden is staan ruim 300 Kempische heideschapen te trappelen om ontdaan te worden van hun winteroutfit. De schaapsscheerder zal op vrijdagmiddag 15 juni tussen 12.00u en 16.00u aan de slag gaan op een centrale locatie in het Overasseltse en Hatertse vennengebied. Wil je eens van dichtbij zien hoe dat gebeurt? Kom gezellig langs, je bent van harte welkom – de schaapsherders van ‘Bos en Schaap’ vertellen je graag meer over het schaapherdersvak en schapenbegrazing!

Let op!

De datum is onder enig voorbehoud: als het regent zullen we deze garderobewisseling naar een andere dag moeten verplaatsen (ook schapen trekken niet graag hun jas uit als het regent). Actuele info via het Facebook event op de pagina van Bos en Schaap. Honden dienen natuurlijk aangelijnd te zijn.

Locatie

Parkeren kan op twee grote parkeerplaatsen in het gebied; de grote parkeerplaats nabij de Diervoort en de parkeerplaats nabij Restaurant St. Walrick. Vanaf deze parkeerplaatsen zal met enkele wegwijzers aangegeven worden waar het scheren is, het is daarnaast ook niet te missen als u de rode wandelroute volgt!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog