www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Thuis!

6 juli 2018 Boswachter Tim Hogenbosch in Rivierengebied

Daar ben ik, eindelijk weer thuis. Thuis in het het mooie Nijmegen, waar ik ben opgegroeid. Man, wat heb ik je gemist afgelopen 5 jaar, en na ongeveer 200.000 kilometer op de Nederlandse ‘’snelwegen’’, zit je als een warme jas (iets te warm op dit moment).

Wat fijn om weer terug te zijn op de plek waar zoveel mooie herinneringen liggen. Als klein jongetje liep ik door de Overasselte en Hatertsevennen. In eerste instantie met mijn ouders, broertje en zus en op wat latere leeftijd ook, sporadisch, met het NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie). Eigenlijk is hier de interesse voor natuur geboren zou je kunnen zeggen.

Eerste werkweek

Afgelopen maandag was mijn eerste werkdag. Om 10 uur ‘s ochtends ging ik op pad met Omroep Gelderland. Ze maakten een item over mijn terugkeer naar Nijmegen. Wat ik heel tof vond, is dat de tweede persoon die ik tegenkwam in het vennengebied, mijn oudbuurvrouw was. Ik had haar al zo’n 15 jaar niet meer gezien. Ze herkende mij direct. Wat ik heel knap vind aangezien ik 15 jaar geleden nog geen baard had, en ook een kilootje of 25 lichter was:) We omhelsde elkaar en praten honderduit over vroeger.

Soms voel je gewoon aan dat iets zo hoort te zijn, alsof het cirkeltje helemaal rond is. Dat gevoel bekruipt mij nu vooral. Op de fiets naar het werk, op tijd thuis voor Roosje (ons dochtertje), prachtige gebieden, leuke collega’s, geen file’s.. enzovoort.

Om er geen epistel van te maken, want lappen tekst lees ik zelf ook niet graag, een korte samenvatting van dinsdag, woensdag en vandaag: TOP!

Volg mij online

Via Instagram of Twitter blijf je helemaal up-to-date over alles wat ik uitvreet 😉

Bedankt voor het lezen en wie weet tot een volgende:)

Groetjes,

Tim Hogenbosch a.k.a. Boswachter Tim

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog